ТРИЈУМФ НАД ПАРТИЗАНОМ ВЕТАР У ЛЕЂА: Одбојкаши Војводине биће мудрији против Ниша

Не знају за пораз ове сезоне одбојкаши Војводине у дуелима са Партизаном и у првом првенственом сусрету након преокрета тријумфовали у Новом Саду 3:2 (24:26, 25:21, 23:25, 25:21, 18:16).
odbojka
Фото: Филип Бакић

Била је то утакмица заосталог 6. кола Суперлиге, трећа коју су црвено–бели добили у петом сету, после две у полуфиналу Купа Србије, док су за пехар Суперкупа славили 3:1.  

Новосађани су тако осујетили план црно–белих да одбране сва три домаћа трофеја, јер су им један узели, а у борби за други су их елиминисали. Сада је актуелни првак доживео пораз и у првенству, мада је био близу победе, јер је водио 1:0, те 2:1 и боље је почео тај-брејк.

– Партизан је нападао јаким сервисом, али смо успели да га примиримо и одбранимо се. До сада су увек Београђани, као освајачи сва три трофеја, били фаворити и то нам је давало додатну снагу јер тада играмо боље, него када смо ми у том положају. Ово је велики ветар у леђа и у суботу против Ниша у Спенсу обећавамо исто добру борбу – рекао је примач Војводине Данило Елезовић.

Он је овог пута био на позицији средњег блокера, јер је тренер Марко Наранчић морао да комбинује како би одговорио на игру црно–белих.

– Доста младих играча је добило шансу и задовољан сам јер се показало да ћемо у будућности моћи да рачунамо на њих. Заслужено смо победили иако смо у два сета олако испутили осетнију предност. То нам се десило јер нисмо били тим. Покушавали смо да будемо супер хероји и да решимо неке лопте које нису могуће. То нам се одбило о главу. Надам се да ћемо против Ниша бити много мудрији – истакао је Наранчић.

Војводина у суботу од 17.30 часова у 14. колу дочекује Ниш.

К. Бугарски

 
EUR/RSD 117.1205
Најновије вести