Тријумф одбојкаша Војводине у Пожаревцу

Млади радник – Војводина НС семе 1:3 (21:25, 25:23, 16:25, 20:25)
David Mehic
Фото: Дневник (Филип Бакић)

НОВИ САД; Одбојкаши Војводине НС семе победили су Млади радник на гостовању, испустли први сет у овосезонским тријумфима, али су остали на другом месту на табели.

Иако су кроз историју умели да киксну у Пожаревцу, дошли су црвено-бели до осме победе и то без повређеног Кујунyића.

Бољи сервис и блок Новосађана одлучили су победника првог сета. Нападачки расположени Мехић и Вучићевић држали су тон игре црвено-белих и то је било довољно за вођство на пословично тешком терену за црвено-беле.  Ипак, није то пољуљало домаћина који је у наставку заиграо снажније и ангажованије. Добра партија Пожаревљана у којој је предњачио Буша била је довољна за егал све до краја сета, а изједначење је донео искусни Чупковић.

Трећи сет су боље почели гости, два везана ас сервиса Вучичевића донела су им уводно вођство, а одмах се одличним почетним ударцима надовезао Мехић (чак три аса) и погурао свој тим до осетније предности (11:3). Мета новосадских пројектила био је Чупковић, а актуелни шампион се захуктао и брзо повећао предност на чак десет поена вишка (16:6) после блока и ас сервиса Вемића. Ту је питање новог вођства Новосађана било решено, а Мехић је наставио да доминира и привео сет крају уз помоћ Симића.

Дуго се играло поен за поен у четвртом сету, а први су се на три поена вишка “одлепили” Новосађани после везаних грешака Ковачевића и аса Вучићевића (9:12). Разиграо се Дудуј и повео свој тим до изједначења (16:16), али је то било све. С два контре и блоком Вемића, Воша је обезбедила одлучујућу предност (20:16).

М. Р.

 

ПОЖАРЕВАЦ: Нова хала спортова, гледалаца: 400, судије: Петровић (Ужице), Ковачевић (Краљево).

МЛАДИ РАДНИК: Дудуј 11, Савић 9, Ковачевић 6, Илић, Медан 1, Тонић, Буша 11, Лончар, Поповић 12, Илић (л), Јелић, Чупковић 6.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 12, Вучићевић 18, Бајандић, Стевановић 5, Вемић 15, Брборић (л), Пековић (л), Мехић 23, Радовић, Тодоровић, Рудић, Перић.

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести