У Новом Саду почиње Меморијал одбојкашких великана

Тродневни одбојкашки међународни турнир за сениоре Меморијал великана почиње данас у малој сали Спенса.
odbojka
Фото: Стеван Симић и Миран Кујунџић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Ове године Војводина, која осми пут организује турнир, одлучила је да промени досадашње име Меморијал „Жарко Петровић“ јер се прошле године у царству легенди Петровићу придружио још један великан, Радован Дабић. Тако ће актуелни првак Србије играти у част обе легенде.

Поред домаћина учествоваће још три екипе, а Војводина ће данас снаге одмерити са словеначким Волејом. Меч почиње у 19.30 часова. Грчки представник биће ПАОК, прошле године учесник групне фазе Лиге шампиона, који ове године игра у квалификацијама, а иначе је државни вицепрвак. Волеј је актуелни шампион, који је прошле сезоне дошао до трећег круга квалификација Лиге шампиона, Волеј је до титуле у домаћем првенству дошао победом над Камником, који је четврти учесник турнира у Новом Саду.

С обзиром на то да је први тренер Војводине Душко Николић са сениорском репрезентацијом Србије на Светском првенству у Италији, црвено–белу екипу водиће Синиша Гавранчић.

„Ово је одлична шанса да против квалитетних страних тимова проверимо нашу форму, да се уигравано и препремамо на прави начин за почетак сезоне, који је близу.  Играћемо против одличних екипа, што је за нас мотив више да се покажемо пред домаћом публиком. Управо због тога наше навијаче да дођу у што већем броју да виде на делу нашу екипу“, истакао је Синиша Гавранчић.

К. Б.

Програм

Данас

ПАОК – Камник           (17)

Војводина – Волеј      (19.30)

Сутра

Војводина – ПАОК      (17.30)

Волеј – Камник            (19.30)

Недеља 

ПАОК – Волеј               (11)

Војводина – Камник    (13.30)

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести