У Србобрану одржан последњи стрит-волеј турнир

Стрит-волеј караван Одбојкашког савеза Србије окупио је неколико хиљада деце широм Покрајине, а прва година овог пројекта била је, према оценама спортских радника, веома успешна. Играло се у девет градова, уз план је да их буде много више већ у наредном издању.
Strit volej
Фото: Марко Ристић

- Стрит-волеј је у Војводини дуго заступљен, а ово је прва година нашег каравана под окриљем ОСВ. Замишљен је да буде организован у 16 градова, али због финансија смо морали да одржимо девет турнира и неће бити завршног такмичења. Очекујемо да идуће године буде више турнира, јер се показало да је ова масовоност нешто веома добро и то нас издваја од других спортова. Многи су препознали нашу жељу и прикључују нам се, а сигуран сам да ће масовност коју имамо наставити низ медаља које освајају наше сениорске селекције – рекао је председник ОС Војводине Петар Богуновић.

Председник Општине Србобран Радивој Парошки истакао је да ће подржати сваки облик спорта локалне деце.

- Србобран подржава спортске манифестације, посебно када се ради о нашој младости. Издвајамо, за нашу величину, озбиљна средства за развој спорта и рекреације и циљ нам је да подржимо колективе који стручно раде с децом. Наша Општина која броји 16.000 становника, може да се похвали развијеним спортом, готово све гране су заступљене и наставићемо да улажемо и подржавамо спорт јер је то интерес наших грађана – рекао је Парошки.  

Текст и фото: М. Ристић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести