Утакмица одбојкашког Суперкупа у Новом Саду: Воша за трофеј с Партизаном (18)

Традиционално се, пре почетка одбојкашког домаћег првенства, игра утакмица Суперкупа.
1
Фото: ОК Војводина

Она предстваља дуел за први трофеј у сезони, који победнику увек даје додатни стимуланс за изазове који га очекују током сезоне. У 12. издању овог такмичења, данас од 18 часова у малој сали Спенса (пренос РТС 2), састаће се актуелни шампион Србије Војводина и победник националног купа, екипа Партизана. Новосађани су у добром расположењу и осокољени освајањем овог пехара, почињали претходне три сезоне, а четири укупно, док га црно-бели још увек немају у витринама. Биће ово и реприза Суперкупа из 2020. године, када је Воша славила с 3:1. 

Ако победе, Новосађани ће се изједначити по броју пехара у Суперкупу с Црвеном звездом, која их до сада има највише, укупно пет. 

– По ономе што сам имао прилику да видим током припремног периода, Партизан има компактну екипу, која је доста измењена у односу на прошлу сезону, уз неколико појачања. Показали су црно-бели одређену чврстину, играју дисциплиновано и умеју да се надигравају. Ми утакмицу дочекујемо мотивисани, здравствени билтен је добар, домаћини смо и очекујем да се покажемо у најбољем издању – поручио је шеф стручног штаба Војводине Слободан Бошкан. 

Петар Крсмановић, српски репрезентативац и једно од три појачања Новосађана у овој сезони, имаће прилику да се бори за први трофеј у црвено-белом дресу. 

– Партизан има квалитетан састав, с неколико искусних играча. Улог је први трофеј у сезони, игра се само једна утакмица и зато морамо да будемо сконцентрисани од првог до последњег поена. Квалитетнија смо екипа и то треба да докажемо на терену – рекао је Крсмановић. 

Улаз у малу салу Спенса је бесплатан. 

К. Б.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести