Уз доста муке до важне победе против Канаде

Србија - Канада 3:1 (25:23, 25:21, 20:25, 25:20)
svetska liga, Dnevnik/Filip Bakić
Фото: Дневник/Филип Бакић

Одбојкаши Србије забележили су изузетно важну победу над селекцијом Канаде, али много теже од очекиваног. После прва два дана Канађани су имали две минималне победе, а наша селекција је играла трећи меч са императивом победе после кикса против Белгије. Уз много муке, ипак, су наши момци дошли до друге победе и нешто лакше ће наставити Светску лигу у којој бране златну медаљу.

Поново су одбојкаши Србије имали проблема са сервисом и са пријемом сервиса, па су Канађани диктирали темпо и држали минимално вођство. Несигурног Уроша Ковачевића заменио је Милан Катић када је Србија имала четири поена заостатка, што је донело сигурност на пријему и бољи напад. Лубурић и Ивовић после неколико везаних акција донели су предност Србији у завршници, а првим блоком на утакмици Срећко Лисинац реализовао је прву сет лопту за нашу репрезентацију.

У другом сету Канада је убрзо повела 8:4, одржавала ту предност јер је наш тим и даље имао проблема са пријемом. Нису наши момци успевали да ухвате прави ритам па је селетор Грбић посегао за променом дијагонале, Јововића и Лубурића заменили су Буцуљевић и Атанасијевић. Управо сјајном серијом сервиса, а одмах потом и реализованих напада Атанасијевић је вратио наш тим у игру (15:15) и иницирао наставак добре серије. Лисинац и Буцуљевић са два блока донели су Србији осетну предност (20:17), а Ивовић и Атанасијевић решавали су нападе у завршници за тешких 2:0 нашег тима.


Сјајни Белгијанци

САД - Белгија 1:3 (23:25, 16:25, 25:22, 26:28)

Одбојкаши Белгије забележили су другу победу на турниру у Новом Саду против нове екипе САД и показали да три бода против Србије нису дошла случајно.

НОВИ САД: Велика сала СПЦ Војводина, гледалаца 300, судије: Мокри (Словачка), Перез (Порторико).

САД: Кармоди, Сандер 20, Хендрик 9, К. Шођи 1, Ланглоа, Кристенсон, Мекдонел, Печ 21, Кларк, Десалко 8, Муагутутиа 3, Смит 10, Вотем (л1), Е. Шођи (л2).

БЕЛГИЈА: Ван ден Дрис 20, Деро 18, Лекат 5, Клинкенберг, Берхес 1, Ван де Ворде 3, Рибенс (л1), Дулст, Валкиерс 4, Русо 2, Де Бил (л2), Ван де Велде 12, Кокс.


Поново су одбојкаши Србије у трећем сету ушли у минус фазу, мало шта им је полазило за руком, што је Канада искористила и преко разиграног Вернона смањила сетовни заостатак. Ипак, није комбиновао Грбић,што му се касније исплатило. Боље су почели Канађани четврти сет, али је тандем Атанасијевић-Ивовић наставио да игра на високом нивоу и окренуо резултат у нашу корист. Већ на другом обавезном одмору Србија је имала три поена вишка, одржавала ту предност све до краја меча, а победу је зачинио Марко Ивовић сјајним поеном.

НОВИ САД: Велика сала СПЦ Војводина, гледалаца 5.200, судије: Казамигела (Аргентина) и Зенович (Русија).

СРБИЈА: Околић, Ковачевић 1, Катић 5, Петрић, Шкундрић (л2), Ивовић 16, Јововић 3, Буцуљевић 2, Атанасијевић 15, Лубурић 5, Мајстровић (л1), Подрашчанин 7, Лисинац 10, Крсмановић.

КАНАДА: Сендерс 3, Перин 15, Маршал (л2), Мар 16, Дероко, Вернон 15, Вандорн, Ванберкел 3, Барнс 2, Виграс 11, Гинтер 5, Бан (л1), Шварц, Волш.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести