Важна победа: Одбојкаши Војводине НС семе одолели Крагујевчанима

Војводина НС семе – Раднички 3:0 (28:26, 28:26, 25:23)
1
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Нимало лаку победу извојевали су одбојкаши Војводине НС семе над Радничким у 17. колу Суперлиге. У дуелу две екипе са истим скором и борби за што бољу позицију пред плеј-оф, разлога за славље имао је шампион, који је коло пре краја лигашког дела првенства на другом месту на табели, уз 12 победа и пет пораза.

Новосађанима је преостало да у недељу од 19 часова одиграју са Рибницом у Краљеву. На основу приступа и борбености, мало њих би поверовало да ће црвено-бели стећи 1:0, јер су први пут повели тек пред крај и то пошто је ривал прокоцкао три сет лопте. Каскали су и три поена, покушавали да изједначе, али им је некако фалило енергије.

Срећом, у егал завршници је није мањкало и блоком Рудића, Воша је стекла 26:25. Гости су у најнезгоднијем тренутку погрешили и помогли Новосађанима да искористе другу сет лопту – 1:0. У наставку је тренер Војводине, Слободан Бошкан, као и у првом сету, у правом тренутку мењао дијагоналу и на тај начин раздрмао екипу, која је и сада морала грчевито да се бори за сваки поен.

После много преокрета, Крагујевчани су ипак први имали прилику да заврше посао и то у два наврата, али шампион није попуштао. Одговорност је преузео искусни Немања Чубрило који је решио сваку недоумицу у још једној неизвесној завршници – 2:0. Темпо није опадао ни у трећем сету, у ком је Воша морала добро да се помучи и први пут је повела тек у финишу (21:20) али ни то није било касно, јер је до краја сигурним кораком запечатила победу.

К. Бугарски

НОВИ САД: Мала сала Спенса, гледалаца: 200, судије: Баланџић (Београд), Рољ (Инђија).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 8, Л. Чубрило 1, Бајандић, Вујовић, Зечевић 2, Негић (либеро

1), Рудић 8, Н. Чубрило 1, Мишковић (либеро 2), Баранек 10, Пљеваљчић, Парапунов 12, Мехић 9.

РАДНИЧКИ: Антић, Иванковић, Видовић, Пантовић (либеро 1), Вукмировић, Копривица 10,

Милутиновић, Рикардо 3, Матић 13, Радевић 9, Мајсторовић (либеро 2), Ковач 9, Туктен 13.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести