Вемић се поново вратио у ОК Војводина НС семе

Некада дугогодишњи капитен одбојкаша Војводине НС семе Милош Вемић по други пут се вратио у матични и најдражи клуб.
Milos Vemic sa Sinom
Фото: Дневник/Милош Вемић са сином

Популарни Вема поново се обавезао на верност Воши и, за разлику од свих претходних година, сада се од њега очекује да буде yокер тренера Османкача и да помогне младим играчима, пре свега примачима сервиса, да напредују. Искуство које је стакао играњем у квалитетним европским клубовима, добро ће доћи актуелном шампиону у стварању новог мозаика који ће се ослањати на младе снаге.

- Договорили смо се на једну сезону, али видећемо шта ће после бити. Неке ствари су се код мене промениле, другачије су породичне обавезе, а дипломирао сам и на Правном факултету и свакако ми је жеља да можда после неког времена будем укључен у рад клуба и да максимално помогнем. Можда су неке породичне обавезе пресудиле, али пре свега су ме водиле емоције. Војводину доживљавам као своју кућу, дошао сам у клуб који обожавам, ту сам са људима које поштујем и ценим. Све играче јако добро познајем, имамо квалитетну екипу и идемо корак по корак до циљева, које ће клуб одредити. Што се мене тиче, знам јасно која ми је улога, добро се осећам и имам много мотива – рекао је Вемић.

Да подсетимо да је Милош Вемић у Војводини почео још као пионир и освајао је титуле у свим старосним категоријама. Део првог тима био је од 2004. до 2010, након чега је играо у неколико иностраних клубова. Вратио се у Нови Сад у сезони 2015/16, освојио са екипом Суперкуп, играо финале плеј-офа, остао и прошао припреме и за прошлу сезону, али је онда ипак отишао у Пољску.

Редове Војводине осим Милоша Вемића појачаће и средњи блокер Радиша Стевановић, који је пре тога играо у Крагујевцу, Спартаку из Љига, Новом Пазару, а прошле сезоне у Швајцарској.  

М. Р.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести