Војвођански одбојкашки дерби Војводина - Спартак вечерас на Спенсу

Јасан је план обе екипе, прошлогодишњих финалиста плеј-офа, у вечерашњем војвођанском дербију, у ком одбојкаши Војводине дочекују суботички Спартак од 18 часова, у малој сали СПЦ „Војводина”.
1
Фото: Дневник/ Филип Бакић

И шампион и “голубови” желе да наставе победнички низ. Свакако да је, узимајући у обзир учинак до овог, 17. кола Суперлиге, тријумфална серија Новосађана далеко дужа. Забележили су 14 узастопних победа, а имају их 15 укупно. С друге стране, Суботичани су имали доста турбулентну сезону и много одложених утакмица због болести, тако да су тек после новогодишње паузе успели да уђу у такмичарски ритам и сада стижу у Српску Атину с четири везана тријумфа. У првом међусобном сусрету у “Дудовој шуми”, Војводина је лако славила максималним резултатом.


Јевтић: Имамо наше адуте

Шеф стручног штаба Спартака Ивица Јевтић, нагласио је да је Војводина фаворит у покрајинском дербију.

– Спремали смо се за овај дуел и већ седам дана размишљамо о Војводини. Сигурно имамо адуте уз помоћ којих можемо да се носимо с Новосађанима и имаћемо чиме да припретимо. Они су, међутим, показали и ове сезоне да имају најквалитетнију екипу и, самим тим што играју код куће, фаворити су. Ми се, међутим, сигурно нећемо предати лако – поручио је Јевтић.


– Сви у Србији желе да добију Војводину и то баш у Новом Саду. Добро се сећамо наших утакмица прошле сезоне у финалу плеј-офа. Неће бити лако ни сада и зато морамо да пружимо максимум, јер само тако можемо да дођемо до жељеног резултата – поручио је коректор Новосађана Радослав Парапунов.

Победа би била и те како добра увертира за финале Купа Србије, које црвено-бели играју 26. фебруара против Партизана у Убу.

– Екипа Спартака је подигла форму и то је било очекивано. С добром игром, дошли су и резултати. Очекујем квалитетну партију с њихове стране, али мислим да је најважније то како ћемо ми одиграти. Ово ће за нас бити права провера пред финале купа и зато је важно да пружимо најбољу партију коју можемо и направимо леп увод у оно што нас очекује. Задовољан сам тиме како тренирамо и напредујемо и очекујемо да се тај рад пренесе и на утакмицу – истакао је шеф стручног штаба Војводине Слободан Бошкан.     

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести