Војводина максимална против Младог радника ( 0:3)

НОВИ САД: Завршили су одбојкаши Војводине НС семе календарску годину победом и то максималном над увек неугодоном екипом Младог радника  (17:25, 21:25, 23:25).
1
Фото: Дневник (Филип Бакић)

До 13. везане победе у домаћем шампионату Новосађани су дошли сигурно, без великих трзавица, а много играча добило је шансу да заигра.

Максимално озбиљно је Војводина ушла у сусрет, силовити напади и два успешна блока Ковачевића довели су шампиона до осетне предности (7:2). Рутинска игра црвено-белих се наставила и средином уводног сета имали су огромну предност (16:8). Само на кратко је запретио домаћин, али су сервиси Кујунyића све вратили на претходну меру и брзо освајање сета.

Боље су домаћи заиграли у наставку, повели су 6:2, али су Новосађани додали гас и после неколико добрих потеза на мрежи преокренули резултат и преокренули резултат до обавезног тајм-аута (12:10). Нису могли Пожаревљани да укроте сервисе Ковачевића који су гостима донели многорбојне контре. Поново су домаћи направили мини серију за изједначење, али је неколико акција Мехића било довољно за серију Воше од 4:0 и нову предност (19:15). То је било довољно актуелном шампиону да рутински удупла вођство.

На том таласу наставили су гости, уз минималне промене у поставама (ушао Вучићевић, а Кујунyић прешао на пријем), повели су 9:2 у трећем сету. Сигурно вођство опустило је шампиона и домаћи су то искористили и пришли на 8:11 на техничком тајм-ауту, али је Млади радник наставио да игра на високом нивоу и све преокренуо, највише захваљујући сервису (15:12). Држали су ту предност домаћи до 19:16, а уследила је серија Новосађана од 5:0 (на сервисе Кујунyића) и преокрет - 21:19. Ушло се у неизвесну завршницу у којој су се бољи снашли Новосађани и закључили максималну победу блоком Мехића.

М. Р.

 

ПОЖАРЕВАЦ: Хала спортова, гледалаца: 200, судије: Рогић и Стевановић(Београд).

МЛАДИ РАДНИК: Буша 7, Савић 1, Вуликић, С. Илић 3, Ковачевић 9, Батак 3, Стевић, Убипарип (л), Лечић 4, Надаждин 6, И. Илић, Јелић 2, Кеита 11.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 8, Вучићевић 7, Фундора 6, Негић (л), Ковачевић 8, Кујунyић 13, Костић, Мехић 10, Радевић, Тодоровић 1, Рудић.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести