Војводина и Нови Пазар у борби за пол позицију     

Три кола остала су до краја лигашког дела шампионата одбојкаша, а први и други на табели састаће се сутра у Новом Саду.
Luka Sormaz i Radisa Stevanovic
Фото: Лука Шормаз и Радиша Стевановић у акцији, фото: Ф. Бакић

Играли су Војводина НС семе и Нови Пазар пре неколико дана други сусрет полуфинала Купа Србије у Спенсу, црвено-бели су победили 3:2, али су се Пазарци пласирали у финале (Нови Пазар је на свом терену славио са 3:1).

Новосађани су у првенству у нешто бољој позицији у односу на првог пратиоца, имају победу више и бодовни вишак који им, у сваком сценарију, омогућава безбрижнији наставак лигашког дела. У случају победе, актуелни шампион би осигурао пол позицију пред доигравање, па је зато концентарција на високом нивоу, а испадање из Купа је архивирано.

„Ово је за нас једна од меч лопти за прво место за плеј-оф“, каже шеф струке новосадског тима Неџад Османкач.

„Пре неколико дана одиграли смо тешку утакмицу, очекујем поново битку за сваки поен. Колико-толико смо се одморили и регенерисали и желимо максимално мотивисано да уђемо у још један двобој с најљућим ривалом. Пазарци имају своју рачуницу, доћи ће растерећени да се још једном у лепом светлу покажу на нашем терену. Наш мотив и инспирација морају да превагну, истина је да ће нам ово бити девети сусрет у месец дана, али сам сигуран да уз помоћ публике, која је била сјајна на минулом мечу, можемо много.“

Објаснио је Османкач и проблематику дуела  с Новим Пазаром, која не “лежи” његовој екипи.

„Увек су ти сусрети пуни набоја и више су ствар психологије него технике и тактике. Можда у претходној утакмици нисмо били довољно агресивни, као што је ривал био. На њиховом терену они су добили утакмицу, ми смо тријумфовали у Спенсу, али треба истаћи да је атмосфера на трибинама код нас господтска, за разлику од оне у Новом Пазару. Веома је тешко тамо играти, не само због чињенице да су њихови носиоци игре старији од наших, већ и због  амбијента који треба доживети, тешко га је описати“, рекао је Османкач.

Дизач Лука Шормаз очекује да екипа буде снажнија него пре неколико дана у Купу.

„Испадање из Купа боли, али верујем да смо из тог неуспеха изашли јачи и да ћемо другачије наступити у првенственом окршају. Морамо у меч да уђемо хладне главе, да покажемо да смо бољи и зашто смо актуелни шампиони. јако је битно да обезбедимо прво место пред доигравање за титулу“, истакао је Шормаз.

М. Ристић

Капитен Чедомир Станковић: Од нас зависи

Капитен црвено-белих Чедомир Станковић верује у излаз из нешто лошије серије и истиче мотив и агресивност као елеменете да се дерби добије.

„Тешко нам је пало испадање из Купа и наравно да не можемо да будемо задовољни што смо остали у борби за само један трофеј, мада је титула најважнија. Спремни смо за утакмицу, мотива је на претек, а јасно нам је да исход утакмице од нас зависи, од наше игре. Приступ мора да буде максималан како бисмо победили и осигурали прву позицију“, рекао је Станковић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести