Војводинa НС семе дочекује Партизан у полуфиналу плеј-офа (РТС 2 – 16.30)

Прошлогодишњи учесници у борби за титулу састаће се сада у полуфиналу плеј–офа Суперлиге, а у првој утакмици одбојкаши Војводине НС семе биће домаћини Партизану данас од 16.30 часова у малој сали Спенса (пренос РТС 2).
Ф. Бакић/ Стеван Симић: Поновити игру из четвртфинала
Фото: Ф. Бакић/ Стеван Симић: Поновити игру из четвртфинала

Као што је познато, титула је 2021. остала у витринама Новосађана, који сада желе шесту у низу. До ње ће морати да савладају другу препреку, а ова фаза се, такође, игра на два добијена дуела.

– Црно–бели су неугодан противник. Освојили су недавно Куп Србије и током сезоне су показали да играју на високом нивоу. Али, ми смо Војводина и требало би да се питамо за све. Ако поновимо приступ и игру из четвртфинала против Младог радника, немамо за шта да бринемо – самоуверен је средњи блокер Новосађана Стеван Симић.

Два тима састала су се четири пута ове сезоне, а последњи сусрет одиграли су 18. децембра.

– Од полуфинала крећемо са озбиљнијим утакмицама. Очекујем да ће ови дуели са Партизаном бити другачији у односу на претходне. Разлози за то су начин на који ћемо сада да играмо у односу на први део сезоне и чињеница да је ово полуфинале плеј-офа, а и улог је потпуно другачији. Екипа је свесна који задатак је пред њом и зна на који начин треба да одигра против црно-белих – истакао је шеф стручног штаба Војводине Слободан Бошкан.


Спартак заслужено

По многима је суботички Спартак направио изненађење победивши Раднички из Крагујевца у четвртфиналу 2:0 у серији. “Голубови” данас иду на мегдан лидеру Црвеној звезди у Београд.

– Спартак је потпуно заслужено избацио Крагујевчане, јер је током целе сезоне показао да има квалитет да побеђује све екипе, као што је и тријумфовао над Партизаном, Звездом и Радничким – осврнуо се Слободан Бошкан и на други полуфинални пар.


За разлику од актуелног шампиона, који је у четвртфиналу експресно елиминисао Пожаревљане, Партизан је морао да одигра три утакмице.

– Београђани су одрадили тешко четвртфинале и Рибницу су елиминисали тек у мајсторици и то после пет сетова. На основу тога смо се и припремали за њих. Познати су по агресивном приступу, покушавају да наметну притисак од почетка и то им је главни генератор. Наставићемо по нашем рецепту, одличним сервисом и нападом и што је најбитније, добром одбраном – јасан је Слободан Бошкан.

Реванш је у суботу од 17 часова у земунској хали Мастер.

К. Бугарски

Данас

Војводина – Партизан        (16.30)

Ц. звезда – Спартак С        (18.30)

Субота (реванши)

Партизан – Војводина        (17)

Спартак С  – Ц. звезда       (20)

EUR/RSD 117.1199
Најновије вести