Војводина победила Партизан и повела са 2:1

Војводина НС семе – Партизан 3:0 (25:12, 27:25, 25:17)
1
Фото: Дневник/ Филип Бакић

Поново је предност у финалној серији плеј–офа на страни одбојкаша Војводине НС семе који су у трећој утакмици савладали Партизан максималним резултатом, исто као и у првом сусрету у Спенсу и нашли су се на корак од одбране титуле.

Новосађани су поправили утисак из другог дуела у Београду када су изгубили 3:1 и показали су право лице и препознатљиву, сигурнију игру. Екипа Слободана Бошкана имаће прилику у понедељак у гостима да заврши посао и узме пети трофеј у низу.

Био је напад Воше сигурнији и чвршћи него у Београду, пријем је одолевао снажним сервисима Партизана, али је исто тако и њен био на очекиваном нивоу.

Домаћин је у дуел ушао јачи за Благојевића, који је пропустио други сусрет, а овог пута је и примач Ковачевић био у стартној постави. Видело се колико први коректор значи црвено–белима, асом их је одвео на технички тајм–аут вођством од 12:9, а у нападу је био на висини задатка. У добром ритму су били домаћи и серијом 5–0 дошли су до лепог вишка од шест поена – 15:9. Партизан није могао у тим тренуцима да пружи бољу игру, губио је и 12 разлике (23:11) и лако је препустио сет шампиону за 1:0.

„Разиграли“ су се црно–бели у наставку, били су одлучнији у нападу, Пепић се „пробудио“ па су одржавали предност од пет поена (12:7).

Воша им је, ипак, упорно дисала за вратом. Учврстила је блок и коначно стигла до првог изједначења (15:15). Грешило се на обе стране, у нападу и на сервису, али су гости диктирали ритам. Црвено–бели никако нису могли до преокрета, мада су на све начине тражили пут до њега. У томе су успели у неизвесној завршници, када је у нападу незадржив био Ковачевић – 23:22. Држао се противник, није посустао у одлучујућим тренуцима, а Новосађани су преко капитена Симића имали две сет лопте, које нису искористили. Зато Партизан није имао решења за Перића, који је донео трећу и одмах је искористио за 2:0.

Желела је Војводина да што пре заврши посао и одлучно је кренула у трећем сету. Свела је грешке на минимум, била је у налету и константно је водила. Београђани нису успели да припрете и закомпликују ствари на терену и морали су да се помире са још једним убедљивим поразом у Новом Саду. К. Бугарски

 

НОВИ САД: Мала сала Спенса, без присуства публике, судије: Градински, Рогић.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 9, Брборић (либеро 2), Чубрило, Бајандић, Ковачевић 6, Негић (либеро 1), Машуловић 7, Бошњак, Буша, Благојевић 10, Пришић, Тодоровић 1, Рудић, Перић 25.

ПАРТИЗАН: Арсеноски 2, Л. Мариновић 10, Лекић 6, Копривица 9, Хузејровић, Јанковић 2, Сташевић (либеро 1), Младеновић, Цветковић, Петровић, Пепић 8, Јанић 2, Мандић, Лј. Мариновић.

 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести