Војводина повела са 2:1 у финалној серији против Звезде

Одбојкаши Војводине повели су са 2:1 у финалној серији плеј-офа првенства Србије пошто су на свом терену савладали Црвену звезду са 3:1.
vosa zvezda FF__8075
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Тако је Вош дошла на корак до треће узастопне титуле шампиона Србије. Новосађани су, упркос изгубљеном уводном сету, славили поведу над Црвеном звездом у трећем мечу финалне серије и потврдили брејк направљен пре неколико дана у Београду. Воша ће прву меч лопту за нову титулу имати у четвртој утакмици финала у среду 1. маја од 18 часова.

Као и на минулом дуелу, актуелни шампион није од почетка био на свом нивоу и требало му је поново пола сата да достигне радну температуру и покаже зашто је годинама недодирљив. За то време, Београђани су паметном игром, с веома мало грешака и ангажовано у пољу, освојили први сет. Пресудила је завршница у којој су се боље снашли гости, од резултата 20:20, када је прорадио Нејић уз понеку грешку Војводине.

Почетак другог сета протекао је у егал игри, све до 12:12, Кујунџић је био нешто слабији и морао је да га мења тренер Гавранчић, ушао је Перић и то се испоставило као потез утакмице домаће клупе. Управо је Перић “повукао” екипу, уз од почетка разиграног Вучићевића, и домаћин је повео 17:13. На кратко се вратила Звезда, али је налет ривала одбио Симић са два блока у битним тренуцима. Све је завршено асом Вучићевића који је најавио нови добар талас игре домаћих црвено-белих.


Давид Мехић жели нову титулу у среду: Завршити посао 1. маја

Примач сервиса Војводине НС семе Давид Мехић жели трећу узастопну титулу и славље у Београду 1. маја.

„Поново смо слабије почели меч, готово пресликано као у другом мечу, требало нам је времена да се загрејемо, али је све на крају прошло како смо се надали. Одиграли смо паметно у важним тренуцима, посебно у завршници сусрета и то нам се исплатило. Дошли смо на корак до толико жељене титуле и надам се да ћемо га начинити већ у следећем мечу“, истакао је Мехић.


Фото: Божидар Вучићевић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Остао је Перић у постави у трећем сету, иако је био оптерећен сервисом, играо је веома добро. Повела је Звезда 7:3, али је прорадио сервис Новосађана и веома брзо севнула је серија 8:0, од 6:8 до 14:8 и питање вођства убрзо је било решено. Пуцала је Воша из свих оружја, функционисао је сервис, као и блок и муњевите контре па је домаћин дошао до преокрета.

На сервисе Перића Воша је изборила изједначење у четвртом сету (4:4), после бољег старта гостију који су променили игру уласком дизача Петровића. Серијом 3:0 повела је Војводина 13:10, после добрих сервиса Вучићевића, али се Звезда експресно вратила и нешто касније повела 20:18 после поена Додића. Имали су гости велику предност у самој заврпници, 23:20, али то није демотивисало актуелног шампиона који је блоковима Ковачевића и Симића изборио егал 23:23. Имала је Звезда прва сет лопту, али је грешила и донела прву меч лопту Новосађанима коју је блоком у победу претворио Стеван Симић.

М. Ристић

Војводина НС семе Црвена звезда 3:1 (22:25, 25:18, 25:20, 26:24)

НОВИ САД: Мала сала СПЦ Војводина, гледалаца: 1.000, сусије: Јанковић (Ниш), Симоновић (Крагујевац).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 9 (5 бл), Вучићевић 23 (3 бл, 2 ас), Фундора, Шкундрић (л), Негић (л), Ковачевић 10 (4 бл), Вијецки 3, Кујунџић 2, Костић, Мехић 14 (2 ас), Радевић, Тодоровић 1, Рудић, Перић 7.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мељанац 1, Јевтић (л), Петковић, Ђурђевић (л), Тадић, Машуловић 10 (3 бл), Петровић 2, Нејић 12, Синђелић, ЈОвановић 6, Додић 18, Н. Павловић, Андоновић, Д. Павловић 8.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести