Војводини пехар у Крагујевцу

Одбојкаши Војводине НС семе освојили су пехар меморијалног турнира „Легенде Радничког“, пошто су у финалу савладале екипу домаћина 3:1 (19:25, 25:18, 25:15, 25:16). Треће место припало је бугарској екипи Хебар, која је победила загребачку Младост 3:1.
ok vojvodina
Фото: ОК Војводина

Иако су Крагујевчани повели 1:0, Новосађани су са неколико измена и бољом игром у наставку успели да окрену и да на крају заслужено славе.

Повели су на старту меча пулени тренера Слободана Бошкана 6:4, али су првотимци Радничког искористили деконцентрисаност гостију на пријему и на сервису, те окренули и решили први сет у своју корист. Посегнуо је тада за изменама новосадски стратег, па је тако уместо Мигела ушао Бајандић, а уместо Симића Немања Чубрило. Одлично су обојица сервирала, а Чубрило је донео и сигурност у блоку. И остали играчи подигли су ниво игре, па Раднички, иако је пробао у неколико наврата, ипак није налазио адекватно решење за шампиона Србије.

Дан раније Војводина је била успешнија од загребачке Младости 3:0 (27:25, 25:14, 25:17). Новосађани су током целог меча диктирали ритам и углавном чували високу предност, сем у првом сету, који су решили у своју корист на разлику. Чак и у том периоду црвено-бели су имали значајну предност, испуштали је, па поново стицали, а у самој завршници Загрепчани су успели чак и да поведу и стигну до сет лопте. Међутим, после доброг сервиса Вилимановића, Војводина је обезбедила контру, Парапунов је био сигуран за 26:25, а затим су блоком завршили Симић и Мехић. У другом и трећем сету шампион Србије је доминирао, а до краја се са учинком истакао Давид Мехић (14 поена, 82% пролаз, 67%пријем, 3 ас сервиса). До њега нашли су се са по 11 поена Симић и Парапунов, Мигел са 10 и Рудић са 8.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести