Воша одбранила Суперкуп, а сутра већ дочекује Пазарце у Суперлиги

Посумњали су многи после пораза од Рибнице у екипу Синише Гавранчића, али су одбојкаши Војводине НС семе успели да оставе тај кикс за собом и победом над Партизаном одбранили су пехар Суперкупа.
odbojkasi vojvodine FF__6562
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Новосађани су у малој сали Спенса савладали црно–беле 3:1 и у богату колекцију додали су трећи пехар такмичења који означава почетак сезоне. Пошто су Београђани изједначили 1:1 у сетовима, понадали су се да могу до тријумфа, али је шампион у преломним тренуцима одиграо боље и тако је трасирао пут ка одбрани првог од три домаћа трофеја.

– Паритизан је одлично играо, али ми смо показали квалитет после утакмице у Краљеву када су већ многи сумњали у нашу игру. Добро смо ушли у дуел са црно–белима, мало смо пали у другом сету, али важно је да смо у трећем када је било битно успели да преокренемо резултат и у истом даху одрадимо утакмицу до краја – осврнуо се на утакмицу Суперкупа примач Новосађана Павле Перић.

Он је предводио екипу са 27 поена и Партизан за њега није имао решења.

– Иако је ово трећи по важности пехар, увек је боље победити, нико не воли да губи. Нама је битно да се овако почне сезона. Показали смо да смо вредни овог трофеја и да ћемо се борити и за преостала два – поручио је Перић. 

Шеф стручног штаба Војводине НСС, Синиша Гавранчић, напоменуо је да је било тешко подићи екипу после пеха у Краљеву.

– Некада је и то добро, пораз мало тргне екипу. После припремних утакмица и са првим колом првенства имали смо девет узастопних победа. Већ је почела прича да смо убедљиво најбољи, како ћемо се лако прошетати ове сезоне, али то није тачно, то мора да се показује у свакој утакмици на терену – објаснио је Гавранчић.

Одрадио је његов тим одлично поправни, али га већ сутра од 18 часова очекује нови задатак у Суперлиги, јер им у госте долази Нови Пазар. 

– Шансу ћемо пружити млађима и другим играчима, како бисмо ове што су изнели утакмицу Суперкупа мало одморили. То ћемо у току сезоне и практиковати. Имамо 14 добрих играча и сви ће добијати прилику, коју верујем да ће искористити – закључио је Синиша Гавранчић.

К. Бугарски

Жреб осмине финала Купа: Воша с Пазовчанима

Обављен је жреб за осмину финала Купа Србије у конкурецији мушараца, а идама. Одбојкаши  Војводина НС семеа у одбрану трофеја креће од Јмеча са единством из Старе Пазове у Новом Саду,а термини 20. или 21. октобар. Остали парови су: Млади радник (Пожаревац) – Борац (Старчево), Раднички (Крагујевац) – Борац (Параћин), Партизан  – Спартак (Љиг), Црвена звезда – Рибница (Краљево), Спартак (Суботица) – Банат (Вршац), Ниш – Металац (Горњи  Милановац), Нови Пазар – Карађорђе (Топола),  Одбојкашице:  Партизан  – Спартак (Суботица), Клек – Инђија, Уб – Јединство (Ужице), Железничар (Лајковац) – Раднички (Београд), ТЕНТ (Обреновац) – Врање, Црвена звезда – Омладинац (Нови Бановци), Јединство (Стара Пазова) – Срем (Сремска Митровица) и Београд – Спартак (Љиг).

Суперлига мушкарци

Сутра

Војводина НСС – Н. Пазар (18)

Ц. звезда – Раднички (18.30)

Спартак – Рибница     (19)

Субота

Ниш – Борац      (17)

Партизан – Мл. радник       (17)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести