Воша прошла у треће коло квалификација ЛШ: Подвиг Новосађана против „легије странаца”

Прави подвиг су начинили одбојкаши Војводине НС семе и пласирали се у треће коло квалификација за Лигу шампиона.
odbojka 12
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

После максималног пораза у Румунији у првом мечу другог кола квалификација, Новосађанима је била потребна победа вредна три бода, а затим и пролаз кроз златни сет, управо то се десило. Пун Спенс био је савезник играча у црвено-белом, а притисак који се направио од великих очекивања одбојкашке јавности и управе клуба допринео је одличној игри изабрника Синише Гавранчића.

Велики посао одрадила је Војводина НС семе, савладала снажног ривала у двомечу чији квалитет далеко превазилази све изазове у домаћој лиги. Није било лако супротставити се “легији странаца” у дресу Аркаде из Галација која је дошла са истим циљем, али је српски шампион од почетка до краја био на висини задатка, предвођен Александром Благојевићем. Посебно се Благојевић истакао у златном сету (седам поена), али тимска игра донела је успех и сада Новосађанима остаје да прођу и последњу препреку до европске елите, победника двомеча белоруског Шахтјора и финске Састамале.


Воша са Шахтјором

У трећем колу квалификација Лиге шампиона одбојкаши Војводине НС семе играће са Шахтјором из Солигорска, који су после победе на свом терну од 3:0 против финске екипе Валепе у реваншу експресно изборили пласман у финале - 3:0 (25:22, 25:22, 25:21). Први меч између Војводине НС Семе и Шахтјора игра ће се највероватније у четвртак 21. новембра од 18 часова у Новом Саду.


Једна од ствари која је имала утицај на коначни резултат десила се по завршетку трећег сета, када је Воша повела 2:1, због кошкања на промени страна искључење до краја сета добили су либеро домаћих Никола Лакчевић и први поентер гостију коректор Нилс Клапвајк. Лакчевића је заменио млади Стефан Негић и одиграо веома добро, па је остао на терену и у златном сету.

- Превасходни циљ је био да заборавимо први меч јер смо у сваком случају морали да победимо у реваншу, све и да смо у гостима славили. То је био кључ, момци су прихватили све на прави начин, показали победнички карактер у тешкој и неизвесној завршници, а у таквим мечевима се постаје екипа. Имају велику храброст и срце, а то нас је довело до нове шансе да се боримо за пласман у Лигу шампиона - рекао је шеф стручног штаба Војводине НС семе Синиша Гавранчић.

Поред Благојевића, запажену партију имали су и средњи блокери Немања Машуловић (девет блокова) и капитен Стеван Симић.

- Рекао сам већ после првог меча у Румунији да ће у Новом Саду бити друга прича. Показали смо да смо квалитетнији и верујем да град и сва публика која је дошла могу да буду поносни на нас. Велико хвала навијачима који су направили предивну атмосферу и били наш играч више - истакао је Симић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести