Воши лакше уз навијаче против Зенита

Љубитељи одбојке навикли су да у Новом Саду могу да гледају врхунске утакмице, захваљујући Војводини НС семе која је и ове сезоне део најјачег европског такмичења, Лиге шампиона.
в
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Црвено–бели ће бити на великом искушењу пошто од 18 часова дочекују моћни Зенит из Санкт Петербурга у оквиру другог кола групе Д. Воша ће дати све од себе да у Великој сали Спенса пружи што јачи отпор фаворизованом ривалу, који је у првом дуелу савладао Бенфику (3:0). Екипа тренера Слободана Бошкана поражена је у Берлину од осмоструког узастопног шампиона Немачке, али је “показала зубе”, пружила је добру партију и остаје жал што није узела бар сет, јер је имала добрих шанси за то.

Утакмица у Новом Саду биће по доста ствари друга прича. Предност домаћег терена и подршка публике увек је ветар у леђа и додатна снага сваке екипе, па тако и црвено-белог шампиона. За разлику од сусрета у главном граду Немачке, на терену ће се наћи први коректор Радослав Парапунов, који се у потпуности опоравио од повреде, а помоћи ће и креатор игре, Андрија Вилимановић.


Бесплатан улаз

Улазак на утакмицу између Војводине и Зенита је бесплатан. Клуб је поводом прославе јубилеја, 75 година постојања и у сусрет празницима, одлучио да навијачима поклони слободан улаз у Велику салу Спенса, а потребно је да навијачи само дођу пре 18 часова и сместе се на време на трибине.


– Све време смо једва чекали да заиграмо у Лиги шампиона и драго нам је што нам у госте долазе стварно врхунске европске екипе, од којих је једна управо Зенит – рекао је дизач Новосађана Вилимановић.

Нема сумње да је велика срећа ових дана бити грађанин Српске Атине, уједно и љубитељ игре преко мреже пошто је на тацни прилика да се уживо гледа квалитетна одбојка и неки од највећих европских клубова и играча.


Слободан Бошкан: Напашћемо руску екипу

Данашњи Вошин противник је тренутно шести у домаћој Суперлиги, а поред руских репрезентативаца, Полетајева и Јаковљева, ту су и француски Гребеников и словеначки Урнаут. Тренер им је Томас Самелвуо, уједно и селектор Русије, олимпијског вицешампиона.

– Верујем да ће мени и мојој екипи бити велики мотив и императив да против баш тако једног тима са таквим играчима одиграмо најбољу утакмицу у сезони – рекао је тренер Војводине Слободан Бошкан. 

Стратег Воше зна да највећа опасност прети са сервиса, као и убојитог напада. 

– Имамо квалитет да им се равноправно супротставимо. Напашћемо их и видећемо у том директном дуелу колико ће нам то донети. Овакве екипе извлаче из вас максимум и то је оно што ја очекујем од моје екипе, да одигра на тај начин – јасан је Бошкан.

Сви у Војводини се надају великој подршци са трибина.

– Видело се у првој утакмици у Берлину колико је у одлучујућим тренуцима публика имала утицаја. Ја бих такву атмосферу упоредио са оном коју смо ми имали против Партизана у реваншу полуфинала Купа Србије. Било је уживање играти у таквом амбијенту и очекујем да ћемо исти имати и данас. Ово је прилика и за нас да уживамо играјући и за публику да гледа добру утакмицу Лиге шампиона – поручио је Бошкан.


– Значило би нам и те како да хала буде пуна и да дође што више људи да нас подржи. Зато бих позвао навијаче, али и због тога што немају често прилику да гледају одбојку каква ће данас бити у Великој сали Спенса, а питање је када ће можда опет доћи нека тако врхунска екипа. Треба да дођу и да уживају у доброј одбојци – поручио је Вилимановић.

У елитном такмичењу дебитоваће и први коректор Војводине, Радослав Парапунов, који је дуел у Берлину пропустио због опоравка од повреде стопала.

– Лига шампиона је велика прилика за сваког играча и тим. Узбуђен сам што ћу играти против Зенита. То је један од најбољих европских клубова, а неки од играча су недавно били и део руске репрезентације у финалу Олимпијских игара у Токију. Ово је добра прилика да покажемо на ком смо нивоу и да пружимо најбољу игру. Био бих захвалан када би што више навијача дошло, јер нам је подршка дефинитивно потребна – истакао је Парапунов.

К. Бугарски

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести