Вошини јуниори вицешампиони Србије, одбојкаши Новог Сада трећи

НОВИ САД: Одбојкаши Војводине НС семе постали су вицешампиони државе пошто су у финалу завршног турнира у малој сали Спенса изгубили од Партизана 3:1 (25:18, 19:25, 18:25, 18:25).
o
Фото: Juniori Vojvodine NS seme sa peharom za drugo mesto/ Dnevnik (Filip Bakić)

Црвено–бели су лако стигли до вођства у сетовима, али су Београђани потом у потпуности преокренули ствари у своју корист и убедљиво су стигли до тријумфа и титуле.

Изабраници Марка Наранџића никако нису могли да нађу начин да парирају гостима, који су сасвим заслужено подигли трофеј намењен најбољем тиму у Србији.

Још један пехар, међутим, остао је у Српској Атини. Наиме, јуниори Новог Сада Манекса максималним резултатом савладали су Црвену звезду у утакмици за треће место. Плаво-бели у полуфиналу нису били у препознатљивом ритму и руку су пружили Партизану, али су зато надокнадили пропуштено у сусрету против другог вечитог ривала. Медаље су свим екипама уручили шеф стручног штаба првог тима Војводине НС семе Слободан Бошкан и Богдан Сретеновић, директор млађих селекција Одбојкашког савеза Србије, док је пехаре свим екипама предао Петар Богуновић, председник Одбојкашког савеза Војводине.

На адресу новосадских клубова стигла су и индивидуална признања. За најбољег либера завршног турнира проглашен је Урош Мишковић из Војводине, док је најбољи блокер Филип Савовски из ОК Нови Сад. Најбољи техничар је Страхиња Гајић (Црвена звезда), примач Алекса Мандић (Партизан) док је најкориснији играч, МВП, Видак Цветковић из редова црно–белих.

К. Б.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести