Вучић честитао одбојкашицама на злату на ЕП

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић честитао је вечерас женској одбојкашкој репрезентацији Србије освајање златне медаље на Европском првенству у Турској.
vucic
Фото: Tanjug (Predsedništvo Srbije)

"Наше златне одбојкашице подигле су Србију на врх Европе! Ваше злато је још сјајније због срчаности, упорности и енергије коју сте показале на сваком кораку до европског трона. Србија се поноси вама, јер сте показале врхунску игру, изузетан фер-плеј и борбеност достојну највећих шампиона. Наш народ вас чека да заједно прославимо ваш величанствени успех! Хвала вам што сте прославиле Србију, хвала вам за ово предивно злато!", наводи се у честитки председника Србије објављеној на Инстаграму.

Гојковићева  честитала одбојкашицама освајање злата

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић честитала је данас одбојкашицама Србије освајање златне медале на Европском првенству.

"Честитам вам на величанственој и одважној игри у финалу и током читавог првенства, као и на преданости и срчаности која вас је довела до још једне златне медаље и одбране титуле европских шампионки", поручила је Гојковић у честитки.

Како је саопштила Скупштина Србије, Гојковић је рекла да су освајањем још једне титуле одбојкашице наставиле сјајан низ одличних резултата на великим такмичењима којима исписују златне странице у историји српске женске одбојке.

"Уверена сам да ћете још дуго бити на европском и светском врху. Хвала вам што сте обрадовали читаву земљу. Србија је поносна на вас", каже Гојковић.

Михајловић одбијкашицама: Ви сте српске хероине

Потпредседница Владе Србије и председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић честитала је данас одбојкашицама Србије освајање златне медаље на Европском првенству у Турској и поручила им да су још једном доказале да им је место у самом врху, међу звездама.

"Драге наше девојке, учиниле сте Србију поносном и донеле сте радост нацији, хвала вам на томе! Од срца вам честитам освајање још једног најсјајнијег одличја! Попети се на врх је успех, истрајавати на врху, међу звездама, херојски ЈЕ подвиг! Ви сте управо то - српске хероине и најлепши узори девојчицама и младим женама", истакла је Михајловићева.

Никодијевић: Сутра увече дочек за шампионке

Председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић честитао је данас одбојкашицама у име Скупштине града Београда титулу европског шампиона и најавио да ће за њих сутра увече бити организован дочек.

"Као и много пута до сада приредили сте велику радост грађанима Србије и учинили нас поносним. Београд ће као и увек дочекати своје шампионке", навео је Никодијевић у чеситики.

Навео је да ће дочек бити организован сутра увече на чувеном балкону Скупштине града.

Никодијевић је рекао да ће тачно време доласка одбојкашица бити објављено накнадно у договору са Одбојкаским савезом Србије.

"Позивамо све Београђане да дођу на још једну шампионску журку и заједно поздравимо наше шампионке", поручио је Никодијевић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести