Збиљић: ОК "Војводина" ће бити на крову Европе

НОВИ САД: Председник Управног одбора Одбојкашког клуба "Војводина" и власник једне од највећих спрских компанија у области енергетике "Енерготехника Јужна Бачка" Драгољуб Збиљић казао је да је циљ тог клуба да се до сезоне 2020/21 домогне полуфинала елитног европског одбојкашког такмичења.
dragoljub zbiljic, Dnevnik/Radivoj Hadžić
Фото: Дневник/Радивој Хаџић

Иако су новосадски "црвено-бели" испали у последњој рунди квалификација за овогодишњу Лигу шампиона од француског "Тулуза", након веома узбудљивог двомеча, у ЦЕВ Купу су након прескочене прве препреке, испали од далеко искусније пољске "Брешовије", пруживши снажан отпор једној од "најскупљих" европских екипа.

Према речима председника УО "лала", показана игра у Европи представља добру основу за довођење тог клуба на сам врх Европе, што је главни циљ управе.

"Инфраструктурна улагања су једна од великих стварих које смо урадили у овој сезони то јесте "добар темељ" за наше циљеве. Сада имамо нове просторије, у којима радо боравимо сви, како играчи, тако и стручни штаб и чланови Управног одбора. Одбојка се медијски се вратила на листу приоретета Новог Сада, а наш град је одбојкашки град", казао је Збиљић у изјави за Тањуг.

Он је навео да је менаџмент клуба, заједно са бројним спонзорима, спреман за нова улагања, како инфраструктурна, тако и играчка, посебно нагласивши да ће сав уложен напор бити још видљивији следеће сезоне.

До почетка наредне сезоне, "Војводини" предстоји "плеј оф" одбојкашке Супер лиге Србије, а пред тим клуб се налази борба за одбрану титуле шампиона Србије.

ОК "Војводина" је регуларни део сезоне завршила убедљиво на првом месту, направивши чак 10 бодова предности у односу на другопласирану екипу "Новог Пазара" и у доигравањау ће имати предсност домаћег терена, што према Збиљићевим речима, може бити од круцијалног значаја у полуфиналним и финалним дуелима. 

У четвтфиналу домаћег првенства "Војводина" ће играти са "Спартаком" из Љига, а председник Управног одбора клуба каже да су се Новосађани већ једном опекли у лигашком делу сезоне у Љигу, те да упркос улози фаворита, неће олако схватити сусрете са том екипом.

Као највећег ривала у борби за одбрану шампионског трона у нашој земљи, председник УО "Воше" види Новопазарце, за које сматра да су добар тим које предводе веома стручни људи посвећени свом послу, али он благу предност даје својој екпи у коју има бескрајно поверење.

Збиљић је навео да за ОК "Војводина" доигравање у Супер лиги представља трећу трећину у сезони, којом је управа, делимично задовљна.

"У купу нисмо испунили зацртана очекивања, испали смо од "Новог Пазара" у полуфиналу и он је финалу освојио тофеј, а ја им у име нашег клуба још једном честитам на том успеху, док смо у европским такмичењима показали да можемо равноправно да се носимо са најјацим европским клубовима и тиме смо сви у клуву веома задовољни", поручио Збиљић осврнувши се на минули део сезоне.

Коментаришући наводе и поједине медијске написе у вези са његовим повратком у Управни одбор Фудбалског клуба "Војводина", Збиљић је навео да су такве претпоставке нетачне. Он је за Тањуг потврдио да је са радом у ФК "Војводина" завршио децембра 2016. године и да је нетачно да ће поново постати председник Пословног тима у том клубу.

"Имам велику љубав и поштовање према ФК "Војводина", али ја се не враћам фудбалу, пошто је одбојка моја садашњост и будућност", казао је Збиљић.

Он је честитао ФК "Војводини" 104. рођендан, пожелевши им пуно успеха у остатку сезоне и наставку борбе за пласман у европска такмичења. 

"Предузеће "Србијагас", као генерални спонзор ФК "Војводине" и директора тог предузећа Душана Бајатовић су озбиљно стали иза клуба, баш као и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, који је препзнао клуб као велики бренд Новог Сада. Много ми се допада синергија Града Новог Сада и "Србијагаса" у оперативном вођењу клубу и не сумњам да ће плод те сарадње бити одлични спортски резултат", закључио је Збиљић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести