Зиђин и ОСС потписали уговор о донаторству од 300.000 евра

БОР: Генерални директор компаније Србија Зиђин Копер, Ђен Симинг, потписао је у Бору уговор о донаторству вредан 300.000 евра са Одбојкашким савезом Србије (ОСС), саопштила је ова компанија.
o
Фото: Tanjug/Igor Mitrović/Srbija Ziđin Koper

Задовољство је и част бити у друштву оних који су заслужни за планетарни успех женске одбојкашке репрезентације Србије, оних који су златне девојке из Србије други пут заредом довели до титуле светског првака. Победити у 12 од 12 утакмица равно је подвигу какав је својствен само шампионима, а српске одбојкашице то и јесу. Оне заслужују дивљење и поштовање целог света, као и стручни штаб, под чијим вођством је пре неколико недеља постигнут овај огроман успех, рекао је Симинг, пренела је компанија "Зиђин".

Потпредседник ОСС Ђула Мештер рекао је да ће новац у виду премије бити преусмерен нашим одбојкашицама.

Биће то додатна награда за њихов труд и борбени дух који су показале на терену. ОСС подржава и додатно гради међудржавне односе између Србије и Кине, па се надам да је ово само почетак сарадње са нашим кинеским пријатељима и партнерима. Следеће године предстоји нам Европско првенство, а за две нас очекују ОИ у Паризу, где ћемо поново ''напасти'' злато, јер је то једина медаља која нам недостаје, рекао је Мештер.

Ђен Симинг је истакао да су Кина и Србија челични пријатељи.

Сасвим је јасно зашто две земље деле љубав према истим стварима. Одбојка је један од најпопуларнијих спортова у Кини, посебно женска, па смо са великим узбуђењем пратили све ваше мечеве, бодрили вас и радовали се свакој вашој победи. У име нашег пријатељства, велике наклоности и љубави према одбојци, а у знак подршке и дивљења према женској одбојкашкој репрезентацији Србије, одлучили смо да наградимо ваш фантастични тријумф на СП. Желимо вам да наставите путем који води до нових сјајних одличја, до нових победа, до нових висина, казао је Ђен Симинг.

Директор Канцеларије Зиђин Мајнинг групе у Београду Џејсон Џанг рекао је да циљ кинеског Зиђина и његових подружница које послују у Бору није само развој рударства, већ и развој друштвене заједнице, културе, спорта, инфраструктуре.

Жеља нам је да учествујемо у економском развоју Србије и да, подржавајући све сфере живота, продубимо односе између две државе, казао је Џанг.

Делегација ОСС је домаћинима овом приликом поклонила дресове капитена и најбоље одбојкашице на планети Тијане Бошковић, и лопте са потписима свих репрезентативки.

Девојке су пре почетка финала сазнале за награду, па је сигурно и то је био један од мотива да играју најбоље што умеју, и мислим да су веома захвалне. Морале су одмах да оду у своје клубове у иностранство и жао нам је што данас нису могле да дођу у Бор. У мају наредне године ћемо се поново окупити, па ћемо тада поново организовати сусрет. Или у Бору, или код нас у ОСС, казао је генерални секретар ОСС Иван Кнежевић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести