Зоран Терзић изабрао: Светске шампионке у најјачем саставу

Селектор женске обојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић објавио је списак на ком се налази 17 играчица које конкуришу за квалификациони олимпијски турнир и за Европско првенство.
Tijana Bošković jedan od naših najvećih aduta/EPA-EFE / S. Ilnitsky
Фото: EPA-EFE / S. Ilnitsky/ Tijana Bošković jedan od naših najvećih aduta

Одбојкашице ће први меч на турниру Групе А Интерконтиненталних квалификација за ОИ  у Вроцлаву играти против Тајланда 2. августа од 17 часова. У другом колу, дан касније у истом термину, снаге ће одмерити с Порториком, а у последњем играће против Пољске од 20.30. Само победник турнира ће изборити пласман на Олимпијске игре у Токију.

Актуелне првакиње Европе, светске првакиње и вицешампионке Олимпијских игара на континенталном шампионату играће  у Групи А против Финске, Бугарске, Француске, Грчке и Турске у Анкари. Европско првенство на програму је од 23. августа до 8. септембра.

На списку су - техничари: Маја Огњеновић (Динамо Москва), Слађана Мирковић (Хемик Полице) и Емилија Антанасијевић (Јединство), коректори: Ана Бјелица (Волеро ле Кане) и Тијана Бошковић (Езачибаши Истанбул), либера: Силвија Поповић (Алтај) и Теодора Пушић (Тарговиште), блокери: Стефана Вељковић (Новара), Маја Алексић (Алба Блаж), Мина Поповић (Фиренца) и Маја Савић (Железничар), примачи: Бранкица Михајловић (ЈТ Марвелус Нишиномија), Јелена Благојевић (Жешув), Бјанка Буша (Хемик Полице), Бојана Миленковић (Скандићи), Катарина Лазовић (Визура) и Сара Лозо (Жетису).

ФИВБ је објавио да ће се пет континенталних турнира у конкуренцији одбојкашица одиграти у јануару 2020, као и да ће на њима играти минимум по четири селекције које се нису квалификовале на Олимпијске игре, а пласман ће изборити само победници турнира.

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести