Жреб квалификација за Лигу шампиона одбојкаша: Воша против румунске Аркаде

Одбојкаши Војводине НС семе ће у квалификацијама за Лигу шампиона стартовати у другом колу против румунске Аркаде из Галација, одлучено је жребом у Луксембургу.
Dragoljub Zbiljić s novim peharom šampiona Srbije Foto: F. Bakić
Фото: Драгољуб Збиљић с новим пехаром шампиона Србије Фото: Ф. Бакић

Први меч играће се у Румунији 5/7. новембра, док је реванш у Новом Саду 12/14. новембра.

Уколико прође у треће коло, шампион Србије ће снаге одмерити против победника двомеча Шахтјор (Белорусија) – Валепа Састамала (Финска).

- Добили смо противника за респект. Аркада Галаци је екипа која има доброг тренера, Сергио Станцу је био мој саиграч у француском Туру. Он ће сигурно направити квалитетан тим, а Галаци има и искуства у довођењу странаца. Добра ствар је то што ћемо бити домаћини у другој утакмици – изјавио је спортски директор Слободан Бошкан.

Председник клуба Драгољуб Збиљић верује да ће екипа бити успешна на европској сцени.

- Једини смо српски клуб који брани част наше одбојке на европским такмичењима и учинићемо све што је до нас да се пласирамо у групну фазу Лиге шампиона. Ценимо раст рејтинга румунске одбојке и јако поштујемо шампиона ове земље тим Галације, али са пуно самопоуздања улазимо у ово такмичење, сигурни у себе и свој тим. Одбојкашки клуб Војводина је подигао лествицу квалитета за наредну сезону и захвалио се многим играчима из предходне, али је костур тима је остао и који ће уз још два појачања  бити спреман за  изазове у европским такмичењима – рекао је Збиљић.

Ј. Г.

EUR/RSD 117.2043
Најновије вести