Адреналинска еко акција – Mozzart и Invictus за чистији Нови Сад

Препреке су само у глави – еколошка свест је та снага која помера границе сопствених могућности - љубитељи трчања по изазовним стазама у природи имаће прилику да одмере снаге на атрактивном догађају Invictus challenge by Mozzart, који ће у суботу, 26. марта на Петроварадину окупити на стотине учесника. Авантура кроз тунеле, катакомбе и неистражене делове историјског здања је само увод у масовну еко акцију чишћења тврђаве – Mozzart ECO challenge.
с
Фото: Mozzart

Сви заинтересовани се могу пријавити на invictychallenge.rs до 21.03. или на сам дан трке, а компанија која је насловни спонзор ће учествовати са тимом “Непобедиви”. Запослени у Mozzartu заједно шаљу поруку да је природа заправо непобедива и да узвраћа ударац, јер и после догађаја кроз који ће проћи на хиљаде људи, остаје нетакнута. Тврђава ће остати чиста, неосвојива. Организатори све кесе шаљу на рециклажу, а приход ће усмерити у хуманитарне сврхе. 

Из Invictusa поручују да стаза није напорна као што делује (7,5 км), јер нема тешких узбрдица, а за сваку препреку постоји заменска вежба. 

Фото: Mozzart

“Ако не можете да прескочите неки зид, провучете се кроз гуму или балансирате по греди, сасвим је у реду и само да прошетате по стази, прођете кроз чувени тунел "Франца Јозефа" и видите куда је пролазио “Оријент експрес”. Стаза није временски лимитирана, што значи да сви могу да је пређу својим темпом, а водених препрека и проласка кроз блато овога пута неће бити. Радује нас и велико интересовање за Mozzart ECO challenge, то је још један доказ да су учесници оваквих догађаја повезани са природом и да брину о свом животном окружењу”, каже Недељко Родић, директор трке које је званично проглашено за манифестацију од јавног значаја за град Нови Сад.

Фото: Mozzart

Окупљање пријављених такмичара је до 13 часова код Академије уметности, где се деле стартни пакети, а трка почиње у 14,05 часов.а Паралелно ће се одвијати и еко акција чишћења, а учешће су најавиле познате личности, спортисти, представници Града Новог Сада…

Уочи званичне трке, биће одржан и Kids challenge, па ће и деца узраста од 6 до 12 година добити прилику да се опробају на јединственом полигону, наравно много краћем и прилагођеном њиховом узрасту.

EUR/RSD 117.0683
Најновије вести