АК Срем званично поништио рекорд Ведрана Самца

Рекорд српског бацача копља Ведрана Самца од 85,60 метара поништен је након заседања Управног одбора Атлетског клуба "Срем".
Samac Vedran/Jutjub
Фото: Youtube Printscreen

У саопштењу Клуба се наводи да су судије померањем копља компромитовале резултат атлетичара и на тај начин нанеле штету атлетици.

Спорни хитац је бачен крајем августа на Митингу пријатељства у Сремској Митровици.

Последица је да ће на снази остати важећи резултат 83,34 метра Сеада Крџалића из 1987. године.

"Након снимка, који се појавио у јавности, на коме се види да судија мери хитац бацача копља, Ведрана Самца, на Митингу пријатељства у Сремској Митровици, супротно од позитивних атлетских правила, компромитујући на тај начин читаво такмичење и самог атлетичара, заседао Управни одбор Атлетског клуба 'Срем' из Сремске Митровице. Уважавамо чињеницу да су непријатне околности, изазване лошим радом судија, компромитовале овај резултат нашег атлетичара који је вредан пажње, а могу нанети штете и читавој атлетици у Србији, па смо одлучили да донесемо овакву одлуку. Уверени смо да ће Ведран Самац показати да може да оствари одличан резултат, који неће бити компромитован оваквим непријатним ситуацијама, са жељом да се овакви немили инциденти више не догађају у атлетици", пише у саопштењу клуба. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести