Александра Хавран олимпијска нада из Старе Пазове

СТАРА ПАЗОВА: На 24. митингу Олимпијских нада у словачкој Њитри, 14. годишња Александра Хавран из Старе Пазове, освојила је прво место у конкуренцији јуниора и кадета, а такође је добитница и специјалне награде за најбољег стрелца финала „Меморијал Јозефа Ковача“. Пуцањем на 10 метара из стандардне ваздушне пушке, у финале је ушла са 624,4, а завршила га са 250,2 убијена круга што ју је довело до златне медаље.
aleksandra havran
Фото: Youtube Printscreen

Искрено, нисам очекивала победу. Сви су се око мене изненадили. Наравно да ово пуно значи, кратко је прокоментарисала Александра, чланица Стрељачког друштва „Јединство”.

Њен колега из истог клуба, Никола Адамовић, са убијена 612,3 круга, оборио је свој лични рекорд и позиционирао се на десетом месту у такмичењу у својој конкуренцији:

Пуцао сам под великом тремом и тензијом. Поносан сам на себе што сам оборио рекорд и ушао међу десет најбољих стрелаца – рекао је Никола.

Стрелци Јединства већ годинама уназад бележе високе резултате на свим такмичењима, а друштво је изнедрило многе репрезентативце, те се очекује да и Александра Хавран ступи у репрезентацију Србије за две године, каже њихов тренер Саша Икер:

Од нас се сада већ очекује да сваке године избацимо по неког новог врхунског стрелца. Ово је велики успех. Истина, нисмо очекивали злато, иако Александра Хавран постиже од средине године врхунске резултате. Успех младих српских стрелаца који су освојили 12 одличја, утолико је већи, кад се зна да је остварен у конкуренцији јуниора и кадета из девет земаља. Поред наше репрезентације, на овом престижном турниру су учествовале и селекције Чешке, Украјине, Шведске, Црне Горе, Мађарске, Румуније и Бугарске.

Б. Петровић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести