Андреа Арсовић и Димитрије Гргић најпрецизнији на осмом „Сусрету шампиона“

НОВИ САД: Српски репрезентативци су заокружили још један циклус припрема за Европско првенство у свим дисциплинама, које ће крајем маја и почетком јуна бити одржано у Осијеку.
GrgicArsovic
Фото: Димитрије Гргић и Андреа Арсовић, фото: ССС

У Новом Саду је данас приређено осмо надметање ваздушним оружјем у оквиру „Сусрета шампиона“, серије контролних такмичења чланова националног тима.

Пушком је тријумфовала Андреа Арсовић (Партизан) са одличних 251,5 кругова, испред Теодоре Вукојевић („Чика Мата“) и Сање Вукашиновић (Нови Сад 1790), које су такође оствариле вредне резултате.

Висока остварења нису изостала ни у финалу пиштољем. Тријумфовао је Димтирије Гргић (Академац) са 245,5 кругова, други је био Дамир Микец (Полицајац), иначе најбољи у квалификацијама, а трећа Јасмина Миловановић (Академац).

Учествовало је деветоро сениорских репрезентативаца. Одсутни су били Зорана Аруновић (пиштољ), јер је тренутно на припремама у Грчкој , заједно са олимпијском првакињом Аном Коракаки, као и Бранкица Зарић (пиштољ) и Лазар Ковачевић (пушка), који су се разболели.

Ове године организована су четири сусрета, два у јануару и два у марту, док су у међувремену стрелци учествовали на домаћим такмичењима.

Оцењујући учињено у оквиру серије „Сусрет шампиона“, спортски директор ССС Драган Марковић каже:

–Циљ нам је био да стрелци кроз оваква окупљања одрже форму, тимски дух и сматрам да смо план испунили. Генерално гледано, репрезентативци су у доброј форми, али остаје чињеница да нам такмичења недостају. Наши репрезентативци су навикли да форму одржавају кроз званична надметања, којих због пандемије коронавируса нема много или је ризично путовати на њих. Тај недостатак смо у одређеној мери надокнадили „Сусретом шампиона“. Види се да сви жељно очекују наставак сезоне и први наредни турнир - Војводина куп, који ће 3. и 4. априла бити одржан у Новом Саду. После тога, почетком маја, следи турнир у Осијеку, где ћемо, уколико буде услова остати и неколико дана на припремама.

Драган Доневић, шеф стручног штаба и селектор за пушку, анализирајући резултате остварене на турнирима „Сусрета шампиона“, истиче:

–Можемо да будемо задовољни постигнутим. С обзиром да нема такмичења, кроз која смо раније одржавали форму, ниво резултата постигнут како на овим окупљањима, тако и у другим акцијама, је врло добар. Лични тренери су организовали и заједничке тренинге и спаринге репрезентативаца, међуклупске сусрете. Тешко је без учешћа на такмичењима мотивисати врхунске стрелце, али по постигнутом види се репрезентативци дају све од себе да се добро припреме за први наредни велики изазов, Европско првенство у Осијеку, последње квалификационо такмичење за Олимпијске игре.

О данашњем такмичењу Доневић каже:

-Стрелци су се, посебно у финалима, приказали у одличном светлу. Нијансе су одлучивале.

У априлу почиње домаћа сезона такмичења малокалибарским оружјем, квалификацијама за финале Купа Србије.

Ваздушна пушка: 1. Андреа Арсовић (Партизан) 251,5, 2. Теодора Вукојевић („Чика Мата“) 250,9, 3. Сања Вукашиновић (Нови Сад 1790) 250,7, 4. Милутин Стефановић („Чика Мата“) 250,6, 5. Миленко Себић (Нови Сад 1790) 248,6...Квалификације: 1. Вукашиновић 628,9, 2. Стефановић 627,7, 3. Себић 626,3...

Ваздушни пиштољ:  1. Димитрије Гргић (Академац) 245,4, 2. Дамир Микец (Полицајац) 242,5, 3.Јасмина Миловановић (Академац) 242,3, 4. Душко Петров (Кикинда) 238,9.Квалификације: 1.  Микец 586, 2. Петров 573, 3. Гргић 572...

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести