Андреа Стојадинов вицешампионка Европе

ПРАГ: Млада српска џудисткиња Андреа Стојадинов освојила је сребрну медаљу на шампионату Европе у Прагу у категорији до 48 килограма.
andrea stojadinov1
Фото: Džudo savez Srbije

Стојадинов је за само три недеље направила својеврстан подвиг освајањем три европске медаље.

После шампионске титуле освојене у јуниорској конкуренцији, као и бронзе за млађе сениоре (оба такмичења одржана у Поречу) попела се на победничко постоље у Прагу.

Још увек нисам свесна успеха од данас. У месец дана уопште имати три европска првенства је много, а тек освојити медаље на сва три. Наравно ова има посебну тежину за мене. Као излазна година јуниора, да се окитим титулом вицешампиона Европе за сениоре, сама помисао ми је бајковита, а ево сада је реалност, казала је Стојадинов.

Немам речи за ово данас. Исплатио се рад свих ових година, посебно у овој 2020. која је за нас џудисте била јако тешка. Сада могу малко опуштеније да уђем у сениорску конкуренцију, знајући да ми јесте место међу тим девојкама и да са јос мало труда и рада заиста могу да остварим своје снове, изјавила је Стојадинов.

На корак од медаље били су и Марица Перишић ( до 57 кг) и Страхиња Бунчић ( до 66 кг) који су на овом такмичењу остварили пласман на пето место и освојили вредне бодове за Токио.

Вучић честитао Андреи Стојадинов сребрну медаљу

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић честитао је вечерас џудисткињи Андреи Стојадинов освајање сребрне медаље на шампионату Европе у Прагу у категорији до 48 килограма.

"Све честитке нашој сјајној Андреи Стојадинов на освојеној сребрној медаљи на Европском првенству у џудоу. Настави да нижеш победе, а шампионске титуле те тек чекају", навео је Вучић на званичном Твитеру председника Републике.

Удовичић честитао Андреи Стојадинов сребро на ЕП

БЕОГРАД: Министар омладине и спорта Вања Удовичић честитао је нашој џудисткињи Андреи Стојадинов освојену сребрну медаљу на Европском првенству у џудоу у Прагу.

"Андреа Стојадинов је учинила Србију поносном, освојивши сребрну медаљу у категорији до 48 килограма на Европском првенству у Прагу. Велики успех за џудо! Честитам од срца Андреи, њеном стручном штабу и Џудо савезу Србије", пише у честитки.

Андреа Стојадинов је до сребрног одличја дошла након победе у три борбе.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести