Аруновић и Микец четврти, мало недостајало за медаљу

ТОКИО: Српски стрелаци Зорана Аруновић и Дамир Микец освојили су четврто место у дисциплини ваздушни поштољ 10 метара микс на Олимпијским играма у Токију.
Zorana_Arunovic
Фото: Зорана Аруновић, фото: ССС

Аруновићева и Микец су у мечу за бронзану медаљу поражени од украјинског микса Олена Костевич - Олех Омелчук 16:12.

Српски микс је квалификације завршио као четврти са 384 круга, два мање од Украјинаца.

У "распуцавању" за бронзу Украјинци су били бољи у финишу и стигли до медаље.

Аруновић: Не постоји ништа горе од четвртог места на ОИ

„Не постоји ништа горе од четвртог места на Олимпијским играма, већ сма имала то искуство у Лодону, баш сам изгубила од исте девојке. Разочарани смо, али да смо могли боље, били бисмо бољи, изјавила је српска репрезентативка у стрељаштву Зорана Аруновић.

"Потврдили смо класу јер смо међу четири најбоља тима на Олимпијским играма. Нажалост, поредак је исти као на Светском првенству, пре три године, Кина, Русија, Украјина и ми. На врху смо и даље, мислим да је урађен добар посао, нажалост, нисмо га финиширали. Честитке тиму Украјине, за нијансу су данас били бољи. Морам даље, ово је спорт", емотивно је испричала Аруновићева српским извештачима у Токију.

Веома емотиван био је и Микец, коме је мало недостајало да освоји другу медаљу у Токију.

"Покушавам да некако ово "прогутам". Имао саа велику жељу, дао сам све од себе. Квалитетан смо тим и остаје велики жал. Мој наступ у финалу био је далеко од оног што умем, морао сам да дам више и биће ми потребно мало времена да се стабилизујем", поручио је Микец.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести