АТЛЕТИЧАР ВОЈВОДИНЕ ВУК ШОЛАЈА ИСПУНИО СВЕ ЦИЉЕВЕ ОВЕ ГОДИНЕ: Скок од два метра за деби на ЕП

Освојивши титулу државног првака у скоку увис и бронзу на првој Балканијади, уз пробијену границу од два метра што му је донело норму за Европско првенство у Банској Бистрици следеће године, млади атлетичар новосадске Војводине Вук Шолаја, испунио је све циљеве за ову сезону.
с
Фото: Српски атлетски савез

Поред ових успеха, талентовани 16-годишњак, ког тренира мајка Анита, обогатио је ризницу медаља добрим издањима и на другим домаћим такмичењима и дисциплинама у првој сезони у категорији млађих јуниора.

После четири одличја на државном у дворани, о којим је „Дневник“ већ писао, на отвореном је, уз титулу државног првака у скоку увис, Вук освојио бронзу на 200 метара, с личним рекордом од 23,19 секунди, с клупском штафетом злато на 4x100 м, док је на 100 м остао без подијума за четири стотинке.   

– До злата на Првенству Србије у вису, Вук је дошао с тада најбољим резултатом у каријери од 1,98 метара. После тога смо све усмерили на Балканијаду у Турској, јер смо очекивали позив селектора за ову дисциплину – рекла је Анита Шолаја.

Вук је дебитовао на шампионату Балканског полуострва и то успешно.

– То такмичење нам је било главно ове сезоне. Пробио је баријеру од два метра, што је психички веома битно за њега. Био је близу успеха и на 2,02, али га је стигао умор од напорног пута аутобусом. Са штафетом 4x100 метара је освојио бронзу, уз државни рекорд – осврнула се Анита Шолаја на Вуков успех.

Граница од два метра донела је Новосађанину и норму за Европско првенство за млађе јуниоре у Банској Бистрици следеће године, које ће му бити прво у каријери. 

– Припреме за нову сезону почели смо 2. октобра, а томе су претходила тестирања у Покрајинском заводу за спорт и медицину спорта, с којим имамо одличну сарадњу. Надам се да ће Вук, ако све одради како треба и буде здрав, сезону почети новим личним рекордом и да ће тако померати норму пред шампионат Европе – поручила је Анита Шолаја.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести