Батез и Ђурић разговарали о развоју софтбола

НОВИ САД: Покрајински секретар за спорт Владимир Батез и председник Софтбол савеза Србије Слободан Ђурић разговарали су у Новом Саду о могућностима јачег развоја овог спорта у градовима Војводине.
softbol
Фото: pixabay.com

Желимо да помогнемо свима који имају добру идеју и на најбољи начин представљају нашу земљу у свету. Софтбол је млад спорт на овим просторима. Веома ми је драго што је пуно софтболашица и софтболаша из градова покрајине у свим репрезентативним селекцијама софтбола, рекао је Батез.

Ђурић је истакао да су Инђија и Нови Сад главни центри софтбола у Војводини и најавио акције у другим градовима.

Прати их Сомбор, у коме планирамо да подигнемо нову генерацију клинаца. Највећу пажњу посветићемо слоу пич мешовитом софтболу, фаст пич софтболу и новој неолимпијској дисциплини бејзбола, коју ћемо развијати у партнерству са Бејзбол савезом Србије. У плану је да помогнемо да Софтбол савез Војводине организује међународни турнир у Новом Саду, а да клубови организују кампове у предивној оази спорта у месту Ада, рекао је Ђурић.

У Софтбол савезу Србије, имају пуно планова за наредне две године, а како истиче Ђурић велику захвалност дугују Министарству омладине и спорта, које финансијски подржава одређене програме националног савеза.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести