Београдски маратон стартује сутра у 10 часова

БЕОГРАД: Легенде атлетике Роса Мота, Галина Чистјакова, Боб Бимон, Ласе Вирен, Мајк Пауел, Кевин Јанг и Хавијер Сотомајер најавили су јубиларни 30. Београдски маратон.
legende beogradski maraton, tanjug, rade prelic
Фото: Tanjug/RADE PRELIC

“Имамо преко 250 акредитованих новинара, више од 7.000 такмичара из 70 земаља света, а ове године први пут и групу такмичара из Кине”, истакао је директор Београдског маратона Дејан Николић и најавио одржавање првог полумаратона у Београду 22. октобра.

Градоначелник Синиша Мали рекао је да је захваљујући легендама атлетике које су дошле Београд атлетски центра света.
 “Маратон је ове године јубиларан и ми смо се трудили да обезбедимо велики број такмичара, млађих и старијих који ће бавећи се спортом послати лепу слику у свет”, рекао је Мали.
Легендарни Боб Бимон, који је био први промотер маратона 1990. године, истакао је да се осећа благословено што је поново у Београду.
”Сјајна је ствар за спорт што је оволико легенди на једном месту. У односу на пре 27 година, град је веома порастао, али су људи остали исти, срдачни и топли”, рекао је Бимон.
 Конференцији за медије присуствовали су и асови краљице спортова као што су Ненад Стекић, Ивана Шпановић, Оливера Јевтић, Дарко Живановић, Кенијци Габријел Селим, Стивен Катам....

Јубиларни 30. Београдски маратон почиње сутра у десет часова стартом испред цркве Светог Марка.

 

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести