БГ: ЕП за јуниоре у веслању 26. и 27. септембра

Београд ће 26. и 27. септембра бити домаћин Европског првенства за јуниоре у веслању, саопштио је данас Веслачки савез Србије (ВСС).
Veslanje  Foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug

"Због пандемије коронавируса многа велика спортска надметања су отаказна или одложена, рачунајући и Олимпијске игре, али захваљујући доброј епидемиолошкој ситуацији у нашој земљи, управо ће веслање бити спорт који ће отворити врата Србије једном великом међународном такмичењу какав је шампионат Европе", наводи се у саопштењу ВСС.

На Европском првенству за јуниоре у веслању ће, према тренутном стању пријава, учествовати 426 веслача и веслачица из 27 европских земаља, а бориће се за медаље у 14 дисциплина. Највише пријава стигло је из Русије и Румуније, које ће имати представнике у 13 дисциплина, а следе Француска са учесницима у 10 ик Србија са учесницима у девет дисциплина. Веслачки савез Србије ће, као организатор такмичења, спровести све прописане мере у борби против ковида-19 у складу са препорукама и мерама Владе Србије и Планом превенције Европске веслачке конфедерације, наведено је у саопштрењу.

 Светска веслачка федерација (ФИСА) је, подржавајући одржавање овог такмичења у Србији, истакла да је, због пандемије ковида-19, Европско првенство у Београду тек друго међународно такмичење оваквог ранга на води у свету ове године, наводи ВСС и подсећа да је, пре овог ЕП, почетком септембра одржан шампионат Европе за млађе сениоре - до 23 године, у немачком Дуизбургу.

 Србију ће 26. и 27. септембра на Ади Циганлији представљати осам посада, а прве трке на Европском првенству за јуниоре у Београду почињу у суботу, у 9.30 часова. Недеља, 27. септембар, резервисана је најпре за полуфинала од девет часова, док су од 11 на програму Ц финала (за пласман од 13. до 18. места). Трке Б финала -за пласман од 7. до 12. места, биће веслане од 11.30, док су најзначаније трке, оне за расподелу медаља, на програму од 12.26 часова, да би тачку на шампионат Европе ставили мушки осмерци, финалом које почиње у 15 часова, наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести