Бициклиста из Сомбора Вељко Стојнић променио професионални тим

Остао је бициклиста Вељко Стојнић у Италији, али од ове сезоне носи дрес другог тима. Боје екипе Вини Забу, 23–годишњи Сомборац заменио је љубичастом новооснованог Коратек тима.
Приватна архива/ Вељко Стојнић сезону почео у Турској
Фото: Приватна архива/ Вељко Стојнић сезону почео у Турској

Двоструки првак државе у друмском бициклизму, поникао у Бициклистичком клубу „S team“ уз рад са тренером Марком Сударићем, четврту годину вози у Италији, али прошла због повреде није прошла како је планирао. 

– Повреда није залечена у потпуности, али је свакако у бољем стању него што је била. Најбитније ми је да повратим мишиће и уравнотежим леву и десну страну што ми за сад ствара проблем – рекао је Стојнић.

У фебруару је Вељко почео нову етапу у каријери. Полако хвата залет и кује циљеви са другим тимом.

– Претходна екипа је затворена јер смо имали проблема са допингом двојице возача. Нова екипа има базу у Тоскани и до њих сам дошао тако што ме је некадашњи спортски директор у Вини Забу екипи контактирао и понудио уговор који је био најбоља опција коју сам тад имао. Ове године је екипа ЦТ, а не ПЦТ што значи на не можемо да возимо најјаче трке Светске серије, али календар се неће много променити у односу на остале трке које сам до сад возио. Напротив, имаћу више стартова ове године јер нас је мање возача у екипи – објаснио је Вељко.

Припреме за ову сезону одрађене су по плану, у Бару, а прве провере биле су трке у Турској током фербуара.

– Трке су добро прошле за екипу, али не и по мене. Формом нисам задовољан, али с обзиром на то да сам био болестан недељу дана крајем јануара, то објашњава доста. У Италији и Хрватској се надам бољим резултатима – истакао је Стојнић.

Сомборац има и јасан циљ за ову годину.

– То је да имам што више добрих резултата на јаким тркама у Италији. Не мора да буде победа, али константно добри резултати на јаким тркама су битни јер добре екипе и то прате – јасан је Вељко Стојнић.

К. Бугарски

Душан Рајовић сувозач

Вељко Стојнић у новом тиму има и познато лице уз себе, Душана Рајовића из Краљева, најбољег друмског бициклисту Србије.

– Ово је први пут да у Италији возим са још једним Србином. Није ми чудно, јер се ми већ дуго познајемо, били смо заједно на европским и светским првенствима, а и на припремама репрезентације. Као возачи смо различити, Душан је више спринтер и „класик“ возач, за једнодневне трке, док сам ја више за етапне трке и све ми солидно иде сем спринта у великој групи, где је опет он много бољи – рекао је Стојнић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести