Бициклисти покупили олимпијске бодове и на трци „Чачалица” у оквиру Србија епик серије

Бициклистичка Србија епик серија почела је спектакуларно! После Андревља и такмичара из 22 земље света на олимпијској стази, трка за олимпијске бодове настављена је у Пожаревцу.
с
Фото: А. Мишков

Трка “Чачалица” поново је уписала Пожаревац на светску мапу планинског бициклизма, а ове године организација је отишла корак даље, те је организована УЦИ трка прве категорије.

Атракција међународног планинског бициклизма довела је у Пожаревац бициклисте из Мексика, Ирана, Румуније, Казахстана, Украјине, Мађарске, Чешке и других земаља.

Квалификационе бодове за предстојеће Олимпијске игре у Паризу обезбедили су Вираг Бужаки из Мађарске као првопласирана елитној трци, Алина Саркулова из Казахстана као другопласирана и Марија Шерстиук из Украјине која је заузела трће место.

У мушкој категорији прво место освојио је Дмитро Титаренко из Украјине, друго Володимир Обукивски из Украјине а на трећем се нашао Амандо Мартинез Галван из Мексика.

Специјалну подршку за љубитеље спорта омогућену од стране Србија епика и компаније Бамби представљала је Бамби стаза здравља која је обележена и трасирана у парку природе Буковик.

У години када српски бициклисти славе 140 година бициклизма у Србији, Србија Епик прославља овај велики јубилеј уз трке највишег ранга и афирмацију нашег спорта у свету.

Трку су организовали Србија Епик, БК „Нови Сад” и Спортски савез Пожаревца уз велику подршку Града Пожаревца и градоначелника Саше Павловића, а трку је свечано отворио члан градског већа задужен за спорт Милан Јовић заједно са замеником градоначелинка Предрагом Мијатовићем.

Србија епик серија трка донела је нашој земљи статус једне од најтраженијих држава за такмичење овог типа. Србија епик ће у 2024. представити новине у виду увођења трејл трка, те изаћи из оквира бициклизма и промовисати својеврсни фестивал здравља и спорта, оријентисан ка породицама и свим генерацијама.

Србија епик се наставља на Петроварадинској тврђави - Петроварадин фортрес бајк фестивал 27. и 28. априла, после које се сели у Врњачку Бању, на Стару планину и Златибор.

Србија епик серију подржали су Град Нови Сад, управа за спорт и омладину, управа за културу и управа за привреду, Покрајински секретаријат за спорт и омладину, Покрајински секретаријат за привреду и туризам, Град Пожаревац, Општина Врњачка Бања, Општина Књажевац, Пошта Србије, Бамби, Хорман, Јасон, Минаква, Цаприоло, СИМ Нови Сад, НС графо пром и Протео.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести