Бициклистичка „Србија епик” серија на Андревљу: Подељени олимпијски бодови

Бициклистичка „Србија епик” серија трка које су једине у нашој земљи већ другу годину квалификационе за Олимпијске игре у Паризу одржана је током викенда на Андревљу у организацији БК Нови Сад и Србија епика.
с
Фото: Србија епик

С обзиром на то да се ближи највећи спортски догађај на свету, који ће у „граду светлости” трајати од 26. јула до 11. августа, двоточкаши су похрлили на Фрушку гору како би обезбедили вредне поене на путу до Француске.

На стартним листама били су учесници из 22 земље, а међу њима нека од најистакнутијих имена планинског бициклизма.

На олимпијској стази на Андревљу одржане су три трке прве УЦИ категорије, а укупно је подељено 795 бодова за Париз. Победнику сваке трке припало је 60 бодова, који су се редом распоређивали до 15. места, које је доносило један поен. Иако су петак и субота протекли у лепом, сунчаном времену и одличним условима, за крај су такмичаре у недељу дочекали киша и блато на стази, па је задатак био далеко изазовнији.

У таквим околностима, ипак без већих проблема, доминацију је потврдила шкотска МТБ звезда Ајла Шорт, која се такмичила под заставом Велике Британије.

– Дошла сам због олимпијских бодова и драго ми је што сам успела да остварим циљ – рекла је Ајла Шорт. – У петак сам се тркала по сувој и прашњавој стази и било је изазовно то учинити у овим другачијим условима. Рута је била интересантна и забавна.

Шкотланђанка је већ била у Новом Саду, на Европском првенству 2021. године, а план јој је да са тимом Велике Британије дебитује на ОИ.

– Још увек смо у процесу квалификација. За Париз има још два места, а Аустралија и Бразил су нам за петама, тако да користимо преостало време  за сакупљање поена – додала је Шорт.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести