Биковић: Светско првенство у боксу значајно за имиџ Србије

БЕОГРАД: Шампионат света у боксу, који ће у Београд довести боксера из више од 100 земаља, изузетно је значајан за имиџ Србије, изјавио је промотер такимиучења познати српски глумац Милош Биковић.
b
Фото: Tanjug/ D. Kujundžić

Очекујем да, као и обично када је Београд домаћин таквих догађаја, људи који дођу осете нашу гостољубивост, да се упознају са српском културом, са лепотама које Београд и Србија пружају, рекао је Биковић новинарима у Београду.

Шампионат света биће свечано отворен у недељу увече у Београдској Арени, Биковић ће водити програм, а специјални гост биће чувени боксерски шампион Рој Џонс Јуниор.

Биковић истиче да је добра промоција бокса последњих месеци у Србији довела до тога да се људи присећају историје и традиције овог спорта, да се обнављају сале, улаже у бокс и људи више интересују.

Бокс је такав вид спорта јер уме да негативне и агресивне пориве који постоје у сваком човеку каналише на такав начин да их претвори у дисциплину, витештво, борбу и рад на себи. Мислим да је то велики плус и културолошки важно за нашу земљу, рекао је Биковић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести