Боксер Вук Беркловић ЈЕДИНИ ПРЕДСТАВНИК НОВОГ САДА на Европском кадетском првенству: ПОТАЈНО ПРИЖЕЉКУЈЕ МЕДАЉУ

НОВИ САД: Боксер новосадске Војводине и један од талентованијих такмичара, Вук Беркловић, од данас до 26. августа учествоваће у са репрезентацијом Србије на Европском кадетском првенству у Марибору. За овог 13-годишњака ово ће да буде прво велико такмичење, али то никако не умањује његову жељу да достојно предстваља Нови Сад и нашу земљу на смотри младих боксера Старог континента.
b
Фото: Vuk Berklović i Trener Milan Kozomara/BK Vojvodina

– Искрено, немам превелика очекивања од мог првог Европског шампионата, али се потајно надам медаљи, наравно златној. Верујте, нећу се бунити ни ако то буде одличје неког другог сјаја – рекао је за „Дневник“ Вук Беркловић, који ће да се такмичи у категорији до 48 килограма. – Вредно сам радио два пута дневно, јесте било напорно, али сам свестан да једино тако могу да дођем до циља.

Вук се припремао у клубу са тренером Миланом Козомаром и репрезентацијом са селектором Ненадом Васиљевићем.

– Од почетка године као члан репрезентације радили смо у Бањи Ковиљачи, Авали, Палићу и Златибору, где сам много научио од селектора Васиљевића. Имали смо и неколико контролних мечева, на Трофеју Подргорица 2023, где сам ушао у финале у коме сам поражен на поене од искуснијег Грка, као и у Мађарској где сам био бољи од мађарског такмичара. Много сам напредовао и током тешких мечева у покрајинској и републичкој лиги, у којима сам имао само један или два пораза.

Беркловић је прошао све Војводинине селекције и мало му је недостајало да буде учесник и прошлогодишњег ЕП у Турској.

– Шта да радим, тако је то у спорту. Зато сам наставио још боље да радим, био сам првак Војводине и Србије, добро сам се показао на припремама и нашао се међу десеторо учесника ЕП у Словенији, који ће да бране боје наше земље.


Десет бораца

Репрезентацију Србије на ЕП у Марибору представљаће следећи боксери: Наташа Лукић (48) и Павле Поповић (до 40 килограма), Јован Димитријевић (42), Тадија Еремић и Петар Самарџић (46), Вук Беркловић (48), Никола Маринковић (57) и Огњен Биџић (50), Тарик Рашљан (52) и Младен Стојановић (54).


Фото: Saša i Vuk Berklović/ BK Vojvodina

И његова сестра Саша Беркловић је, такође, репрезентативка у боксу.

– Она је пре две године била на ЕП у Сарајеву, стигла је до четвртфинала и мало јој је недостајало да дође до бронзане медаље. Обоје тренирамо у БК Војводина и велика ми је подршка да успем – нагласио је овај скромни и храбри момак.

Вук је ученик осмог разреда ОШ „Марија Трандафил“ у Ветернику, одличан је ученик (5.00), али успева да усклади школске и спортске обавезе.

– Буде напорно, јер некада морам правац из школе на тренинг и обрнуто, што изискива велики напор и одрицања. Надам се да ће се то једног дана исплатити и да ћу спети у својој намери, по узору Мухамеду Алију. Све сам спреман да издржим зарад вишег циља – категоричан је Вук Беркловић.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести