Боксери Радничког за мајсторицу, Лозница хоће титулу

БЕОГРАД: Мајсторица или Лозница слави титулу, знаће се сутра после другог меча финала плеј-офа Суперлиге између београдског Радничког и Лозничана на Црвеном крсту.
boks
Фото: Tanjug, ilustracija

Лозница је победила у првом мечу финала резултатом 10:4 и надомак је титуле.

У противном одлучује мајсторица на неутралном терену 19. септембра.

Из оба табора истичу да је мотивација и спремност свих актера на највишем могућем нивоу.

"И први меч је показао да смо сви ту са једним јасним циљем, победити. У Лагатору је све прштало од енергије, квалитетног бокса, исто очекујемо и на Црвеном крсту. Иако је било 10:4 у корист Лознице, то није показатељ односа снага у рингу, шансе су биле пођеднаке. Наше мисли су максимално фокусиране на титулу и верујем да ћемо изборити мајсторицу у којој би све карте биле отворене, нијансе би одлучиле новог сампиона", истиче капитен Радничког Вељко Глигорић.

Лозничани стижу у Београд препуни самопоуздања након тријумфа на домаћем терену.

"Верујем да ће се наша титула славити на Црвеном крсту, да ћемо доћи до великог тријумфа у Београду и затим наставити прославу у Лозници. У првом финалном сусрету искористили смо предност нашег терена који увек са собом доноси и дозу притиска са којим смо се изборили и забележили прву победу која нас је довела на корак од трона. Свесни смо да мајсторица доноси нови притисак зато имамо и мотив више да започети посао завршимо већ на другој степеници. Екипа је спремна, обећавамо борбу до последњег атома снаге и верујемо да це то бити довољно за жељени резултат", истакао је млади Семиз Аличић.

Дуел у Београду биће одржан без присуства публике, сходно одлукама Владе Републике Србије услед пандемије вируса корона.

Други меч финала између Радничког и Лознице на програму је од 20 сати.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести