Боксери Србије у фото-финишу припрема за СП у Београду

ЗЛАТИБОР: Налазимо се у фото-финишу брушења форме за Светско првенство у Београду. Прошли смо дугачак, исцрпљујући пут интензивних тренинга, где смо комбиновали издржљивост, снагу, брзину, радили смо предано на циљу који смо себи зацртали, а то је да будемо психофизички најобученија селекција на свету, изјавио је селектор боксерске репрезентације Србије Милан Пиперски.
boks
Фото: БСС

"Знамо да ће многи рећи то је нереално, али исто тако и ми кажемо да нисмо овде да будемо без амбиција и то оних највећих, да будемо без снова. Напротив, овде смо да себи задамо највеће циљеве, што смо и учинили, овде смо да машту и жељу претворимо у стварност и на томе радимо свакодневно. Наша амбиција је да у будућности будемо светска бокс велесила, а радом, редом и дисциплом све се стиже и постиже”, рекао је Пиперски, а пренео Боксерски савез.

Припреме се обављају под надзором селектора Пиперског, као и стручног штаба, који је ојачан чувеним кубанским тренером Хорхе Луис Фрометом, кондиционим тренером Игором Томашевићем, руским тренерима Станиславом Голубевим и Давидом Георгијем, Зораном Дидановићем, Љубом Марјановићем и Рашидом Дибировим.

На припремама на Златибору су боксери Вељко Глигорић, Омер Аметовић, Тамир Галанов, Алекса Марковић, Семиз Аличић, Павел Фједоров, Џејлан Тоскић, Сандро Полетан, Алмир Мемић, Слободан Јовановић, Владимир Мирончиков, Стефан Цамовић, Садам Мамедов, Сергеј Калчугин, Владан Бабић, Немања Гавриловић и Вељко Ражнатовић.

"Златибор је већ две недеље нашакућа, спремамо се за све оно што нам долази, а то је најпре појединачно сениорско првенство Србије, које је припремни турнир за нас репрезентативце. Тренинзи су разноврсни, квалитетни, јаког темпа, радимо са озбиљним тренерима, са озбиљим приступом свему што се види како код најмлађих, код боксера који су тек прешли у сениорске воде па до мене који сам ту најстарији већ годинама уназад. Надамо се сви добрим резултатима и верујемо да ћемо спремни дочекати Светско првенство, где верујемо да можемо да направимо немогуће, да узмемо неколико медаља", изјавио је капитен репрезентације Владан Бабић.

Светско првенство у Београду одржаће се од 26. октобра до 6. новембра, а а први пут у 75-годишњој историји Међународне боксерске федерације ( АИБА) освајачи медаља имаће значајне новчане награде.

Новчани фонд износи 2,6 милиона долара. Награда за прво место је 100.000 долара, сребрна медаља доноси 50.000, а обе бронзе у свакој тежинској категорији по 25.000 долара.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести