Српски боксери брусили форму на планинском врху Европе

Боксерски репрезентативци Србије брусили су форму за такмичења на планинским масивима Русије, кавкаском Елбрусу, на коме је највиши врх на Старом континенту од 5642 метра.
БСС/ Српски боксери на припремама на Кавказу
Фото: БСС/ Српски боксери на припремама на Кавказу

Нашу боксерску експедицију на планинском врху Европе чинило је 12 особа. Провели су три недеље припрема заједно са колегама из руске селекције, светске велесиле у олимпијском боксу. Припреме су спроведене под надзором селектора Милана Пиперског.

– Било је ово невероватно искуство за све нас. До јуче нисмо ни знали да нешто овако постоји на планети, таква природа, таква лепота, али и такви услови за рад који те очеличе за наредних десет година. Одрадили смо паклене припреме, али злата вредне. То је оно што нам је требало, нова енергија, адреналин,  кисеоник у плућима. Тренирали смо свакодневно два до три пуна на дан, што напољу по снегу, што у салама, све по плану и програму, заједно са руском селекцијом, велесилом у овом спорту. Имали смо и руску сауну, што је такође посебно искуство. Хвала Боксерском савезу Србије  који нам је омогућио да доживимо нешто што смо до сада могли само да гледамо на ТВ-у, хвала браћи Русима који нас ни једног тренутка нису одвајали од себе, сви смо били један тим и заједнички смо радили – истакао је српски селектор Милан Пиперски.

У БШ настављају да раде на реализацији планова који воде ка процвату овог спорта у нашој земљи и у региону. Наше боксере очекује Светско првенство у новембру 2021. у Београду и регионалне сениорске лиге, а  квалификације за Олимпијске игре биће одржане у јуну у Паризу. Шансу да путују на ОИ имају Нина Радовановић и Владан Бабић.

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести