Боксери Звезде победили Марибор на старту Регионалне лиге

БЕОГРАД: Боксери Црвене звезде победили су словеначки Марибор 14:6 у првом колу Регионалне боксерске лиге.
boks
Фото: Tanjug, ilustracija

Победу за Црвену звезду остварили су Момчило Јањић, Кристијан Јовановић, Немања Гавриловић, Ђејлан Тоскић, Сандро Полетан, Садам Мургамедов и Милутин Станковић.

Након премијерног меча, који је у Скопљу угостио домаћи тим Вардара и гостујућег из Лознице и у ком је до славља стигао српски тим резултатом 14:6, исти резултат поновио се и у наредна два сусрета.

Најпре је у Сарајеву Жељезничар савладао Подгорицу 14:6, сада и у српској престоници где је Црвена звезда савладала госте из Словеније, екипу Марибора 14:6.

Дуел Сандра Полетана и Един Сејдиновић обиловао јесјајним ударцима са обе стране и бескпрекорном борбом оба борца, на крају, за нијансу бољи је био капитен Црвене звезде Полетан.

"Након одличних резултата у Супер Лиги Србије, где смо једини непоражени клуб, сви ми који чинимо екипу Црвене звезде смо желели победу против Марибора и на тај начин сјајан старт и Регионалне Лиге. Меч са колегама из Словеније обележила је феноеманлна атмосфера, пре свега мислим на ринг на отвореном који је имао поглед на прелепи Београд на води, то је само додатно био мотив свима нама да пружимо максимум", рекао је Полетан.

Имао сам за ривала одличног Сајдиновића и сигуран сам да ће овај боксер, ако овако настави, имати одличну будућност у региону, рекао је Полетан.

"Најважније је да сам упркос великој и беспоштедној борби остварио победу. Сада нам предстоји велики дерби са Партизаном у оквиру Боксерске Лиге Србије, а како чујем, уколико временски услови дозволе и он ће бити одржан на отвореном, на некој од лепих локација у Београду, што значи нови спектакл“ , закључио је Полетан.

Прво коло Регионалне лиге биће заокружено након меча у Загребу, где ће домаћа екипа угостити тим Радника из Бијељине.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести