Борковић следеће сезоне јури титулу у ТЦР Европа

БЕОГРАД: Српски аутомобилиста Душан Борковић одлучио је да у предстојећој сезони вози европски ТЦР шампионат и бори се за титулу најбољег на Старом континенту.
borkovic, tanjug
Фото: Dušan Borković, foto: Tanjug

Након разматрања понуда које су стигле из ВТЦР-а и ТЦР Европа шампионата, српски ас је одабрао такмичење које му нуди веће могућности, пре свега већу конкурентност и шансу да се бори за победничка постоља.

"Имао сам неколико сјајних понуда из ВТЦР-а, али с обзиром на то да се ради о једном потпуно новом такмичењу са доста иновација, од којих су највеће вожња три трке по викенду и повећан буџет, за мене и мој тим је то ипак била једна велика непознаница и приличан ризик за ову годину. Ове сезоне желим искључиво борбу за највеће пласмане", рекао је Борковић.

Борковић наглашава да је донео најбољу одлуку за њега, тим, спонзоре и Србију.

"У прошлој сезони имао сам доста проблема са аутомобилом и не желим да поново пролазимо кроз такве непотребне проблеме ни ја, ни моји фанови. ТЦР Европа омогућава ми већу конкурентност, више тестова, бољи аутомобил и тим. Једва чекам да кренем да се такмичим", поручио је он.

Сезона у ТЦР Европа стартује 6. маја на стази Пол Рикар у Француској, а до краја године српског аса очекује укупно 14 трка закључно са 21. октобром у Барселони.

Борковић је најавио да ће у наредним данима објавити име тима и аутомобил у коме ће возити у новој сезони.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести