Боровчанин: "Златна рукавица" у Панчеву центар европског бокса

ПАНЧЕВО: Председник Боксерског савеза Србије (БСС) Ненад Боровчанин изјавио је да је предстојећа "Златна рукавица" у Панчеву најважнији контролни турнир за све боксере из Европе уочи квалификација за Олимпијске игре.
b
Фото: Youtube Printscreen

"Квалификације ће се одржату у Лондону крајем марта 2020. и зато ће сви у Панчево доћи у најјачим саставима. Селектор Боксерске репрезентације Србије Милан Пиперски на припремама је имао шири списак репрезентативаца, сада следи избор за такмичење оних који су најбољи и најспремнији у овом тренутку и који ће представљати Србију у Панчеву, док ће остатак боксовати испред клубова. "Златна рукавица" уједно је и квалификациони турнир за све наше селекције за све припреме и такмичења која следе, од првенства Балкана у Турској до квалификација за Олимпијске игре", изјавио је Боровчанин на конференцији за медије у Панчеву.

Престижни међународни турнир у боксу, који ове године слави 62. рођендан окупиће 97 боксера из 21 земље и општи је утисак да је најјачи у последње две деценије.

Најпознатије име биће Италијан Клементе Русо (два пута олимпијско сребро, два пута шампион света, једном шампион европе и медитерана).

Турнир се одржава од 28. до 30. новембра, када су на програму финалне борбе.

Трофеј брани капитен селекције Србије Владан Бабић, који је био најбољи прошле године у Нишу.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести