Браћи Цвијановић одличја са Првенства Србије у кајаку

Кајак кану клуб Лиман расадник је талената у овом нашем успешном олимпијском спорту.
luka
Фото: Лука Цвијановић, фото: Приватна архива

На Првенству Србије, за најмлађе такмичере,  које је јуче одржано у Бачкој Паланци  такмичари овог новосадског кајак-кану клуба  остварили су одличне резултате.  Занимљиво је то да су два рођена брата Марко и Лука Цвијановић у конкуренцији такмичара од 9 до 12 година освојили златну и сребрну медаљу. 

Најлађи такмичари нису имали прилику да се такмиче ове сезоне и за њих је ово било и прво такмичење. Мила Поповић освојила је 12 место, а Матеја Вучић био је шести, док је Антаније Бујић заузео 23. место. 

Фото: Марко Цвијановић, фото: Приватна архива

- Била је велика конкуренција у мом узрасту од 12 година. Био сам изузетно спреман и резултат није изостао. Једноставно речено овог лета сам се посветио овом спорту и срећан сам што сам мом клубу донео најсјајније одличје - рекао је вансеријски талентовани Марко Цвијановић.

Његов десетогодишњи брат Лука, одлично је стартовао у трци својих вршњака, у једном периоду и водио, али на крају морао је да се задовољи сребром.

-Уживао сам у трци. Ово је мој почетак и у наредном периоду још више ћу да ренирам и  верујем да ћу већ на следећем шампионату Србије освојити злато као што је то урадио мој брат Марко - самоуверен је Лука Цвијановић.

Наравно, највеће  заслуге овим успесима припадају искусном тренеру Мирославу Томићу који годинама у Кајка кану клубу Лиман ствара шампионе.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести