Дејана Бачко светска првакиња у пара теквондоу

Српски паратеквондисти освојили су пет медаља на Светском првенству у Анталији у Турској.
Paratekvondo_tim
Фото: Приватна архива

Дејана Бачко из новосадског клуба Гитрос освојила је златну медаљу. Пре тога су сребрна одличја освојиле Данијела Јовановић и Марија Мичев, а бронзе Виолета Тодоров и Миња Јандрић.

Учешће на такмичењу је узело 400 такмичара из 69 земаља што показује значај постигнутог резултата.

Премијерка Србије Ана Брнабић честитала је паратаеквондистима на освајању медаља на Светском првенству.

"Ви сте доказ да су истрајност и спортски дух прави пут до успеха на које је Србија поносна", написала је премијерка Брнабић на Твитеру.


Честитка златној Дејани

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић честитао је Дејани Бачко на освојеном светском злату.

Изнова нас наша Дејана испуњава радошћу и поносом. Недуго после европског злата, стигло је и светско одличје исте нијансе. Оно обасјава не само њену професионалну биографију, већ и срца свих Новосађана који деле са њом ове посебне тренутке. Хвала јој на свему што чини и што својом вољом помера планине на путу да дотакне небо, јер тиме нама улива наду да можемо досегнути највише циљеве које себи поставимо. Хвала за инспирацију, надахнуће и то што је најбољи амбасадор Новог Сада где год да се појави, рекао је Вучевић.


И министар омладине и спорта Вања Удовичић је честитао спортистима на великом успеху.

"Нове четири медаље - наши бриљантни спортисти Данијела Јовановић, Марија Мичев, Миња Јандрић и Виолета Тодоров настављају дуги низ успеха на великим такмичењима! Ваша непоколебљивост, свестраност и чврста воља инспирација су за све нас! Од срца честитам нашим шампионима и њиховим стручним штабовима", навео је министар Удовичић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести