Цимеша међу осам најбољих на планети у кик боксу

Још један велики успех српских спортиста на светској сцени.Никола Цимеша из новосадског клуба Ронин Гyм остварио је историјски успех за српски професионални кик бокс, квалификовао се у Топ 8 најбољих бораца планете Кинеске Кунлун Фигхт организације, што никоме од наших бораца пре њега то није пошло за руком.
cimesa
Фото: Приватна архива

На почетку године квалификације је започело 64 најперспективнија кик боксера категорије 70 кг, који су се на 16 турнира такмичили за коначан палсман.Цимеша је у марту месецу у кинеском граду Санyа освојио један од квалификационих турнира и квалификовао се за осмину финала. У осмини финала снажни Новосађанин је упарен са још једним освајачем квалификационог турнира, кинеском кик бокс звездом Тјан Сјином којег је савладао једногласном одлуком судија.Сајајног српског борца у новембру чека четвртфинале у Паризу.

Николиног тренера Мишу Бачулова, уваженог и веома цењеног стручњака у овом спорту, прекинули смо у распакивању кофера по доласку са далеког пута.

„Хвала на честиткама, Никола се сјајно борио и још једном потврдио да је међу најдаровитијим и најперспекивнијим борцима на свету. Тек су му 23 године и тек су пред њим велики изазови и верујем још значанији успеси.Иза нас су месеци жестоког рада, а пред нама још много проливеног зноја и припреме у Холнадији. У Паризу Никола ће имати шансу да се пласира међу четири најбоља професионална борца на свету у својој категорији, што би било равно подвигу, јер би се у том случају нашао на завршном турниру, који ће се одржати за Нову годину у Кини. Поред спортског резултата, не треба занемарити ни лепе новчане награде које следе најбољима. У сваком случају, наш клуб је поносан на Николине резултате, а верујем да су сви љубитељи кик бокса срећни због овог успеха“, задовољно је рекао Бачулов.

Б. П.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести