Ћирковић и Аличић:"Златна рукавица" подстрек за нове медаље

БЕОГРАД: Шампиони омладинске боксерске "Златне рукавице" Сара Ћирковић и Семиз Пиња Аличић изјавили су да су пресрећни због освајања престижног трофеја, који им је, како признају, велики подстрек уочи изазова у наставку сезоне.
zlatna rukavica
Фото: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bg

Ћирковић, европска јуниорска вицешампиона, у финалу је савладала колегиницу из репрезентације Анђелу Илић.

"Срећна сам што сам освојила "Златну рукавицу". Меч са другарицом из репрезентације у финалу није био меч великог интензитета. Дружимо се и ван ринга, стално смо и на припремама заједно", рекла је Танјугу талентована боксерка из Републике Српске.

Сара живи у Братунцу, иде у Средњу медицинску школу у Сребреници, а тренира у Зворнику, где је члан БК "Обилић".

"Успевам да ускладим обавезе, остане нешто времена и за мене. Сада ми следе припреме за Европски шампионат у Будви. Нажалост, нисам могла да наступим на Светском првенству јер моје годиште није обухваћено, али биће прилике", истакла је Ћирковић.

Аличић, јуниорски првак Европе из 2028. године, велика нада српског бокса, у финалу је победио представника Румуније Кристинела Мазаренуа.

"Боксовао сам од четвртфинала, победио сам прво представника Босне и Херцеговине, потом у полуфиналу Румуна и у финалу такође Румуна, вицешампиона Европе. Одлично смо се припремали са селектором Дурунгом Васиљејвићем у Бањи Ковињачи, потом смо уочи "Златне рукавице" имали припреме 10 дана са репрезентацијама БиХ, Словеније и Македоније. Спремили смо се добро, показали смо форму, коју је потребно још да подигнемо јер је циљ најсјајнија медаља на Светском првенству", поручио је Аличић, такође и велики адут Лознице у лигашком такмичењу.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести