Чланови плесног студија Зрењанин остварили одличне резултате у Бечу

Чланови Плесног центра Зрењанин Давид Лази и Иван Кецман освојили су прво место у брејк денсу, у категорији сениора, на међународном фестивалу ,,Vienna dance open”, који је недавно одржан у Бечу.
12 david1
Фото: Приватна архива

На овом фестивалу је наступило више од 1.500 плесача, а Давид и Иван су заједничким наступом, који су припремили уз помоћ тренера Јелене Ковачев, одушевили жири и публику, тако да су се кући вратили са златном медаљом.

- У питању је велики фестивал који се одржава сваке године у фебруару. Посети га преко 1.500 играча из многих држава. Ово је било нешто сасвим ново за мене и Ивана, јер смо први пут наступили као дуо. Обично смо наступали соло или у групи – испричао је за “Дневник” Давид Лази.

Овај момак из општине Житиште већ је доказао свој раскошан плесачки таленат и освајао је бројне награде на разним такмичењима.

- Са Иваном тренирам већ пет година и добро нам иде. Имамо веома сличне кораке и заиста добро изгледа када играмо заједно. Тренер нам је Јелена Ковачев и она нам стварно пуно помаже што се припрема тиче. Овог пута смо се сами организовали око музике и кореографије али, наравно, све време је уз нас био и тренер који нас је надгледао и саветовао у вези са одређеним плесним корацима – истиче Давид.

Фото: Давид лази и Иван Кецман, фото: Приватна архива

Пошто су ови млади извођачи брејк денса у наступ у главном граду Аустрије уврстили мало другачију музику, нису знали какву ће реакцију изазвати код судија, али и код публике. Срећом, реакција је била сјајна. Наступ, али и његов завршетак, пропраћен је бурним аплаузима и речима подршке које је овим момцима упућивала публика.

- То нам је заиста много значило. Поносни смо на нас јер смо урадили нешто што се другима заиста свиђа. Пре почетка такмичења много смо се трудили да увежбамо кореографију, јер је стварно захтевна. Има доста корака где је потребно уложити пуно снаге. Наравно, припреме је пратило доста падова и удараца који су нас опомињали да нисмо успели и да морамо све то боље урадити следећи пут – објашњава Давид Лази.

И на крају се труд исплатио. Такмичење је било фантастично, организација одлична и остаће у прелепом сећању члановима Плесног студија Зрењанин: имали су прилику и да обиђу Беч, уз пратњу водича, што је још један леп доживљај.

На крају, али не мање важно, треба споменути и остале чланове Плесног студија Зрењанина који су постигли успех на фестивалу у Бечу. Прва места освојили су сениори Стефан Видић у категорији брејк денс, Хип хоп група Плесног студија Зрењанин и хип хоп дуо Јелена Ковачев и Сара Табачки. Првопласирани су били и јуниорка Нина Ромаков, такође у категорији хип хоп, затим Лариса Радловачки, у категорији стреет јаж/мтв dance solo, и сениори Ана Секулић, Лариса Радловачки и Леона Тот, у категорији МТВ трио.

У Бечу су наступили и Нађа Трифуњагић, Елена Ралић, Данијела Бајин, Анђелија Станковић и Маријана Киндлајн.

Жељко Балабан

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести